fbpx
Share

Startup Factory, Ния Неделчева и Миряна Иванова организират курс „Работа с Google инструменти“.

Google е американска Интернет и софтуерна корпорация, дъщерна компания на Alphabet Inc., специализирана основно в търсенето в Интернет, но притежаваща подразделения за изчисления в облак, онлайн потребителски имейли (gmail), карти, сканиране и архивиране в дигитален вид на книги и много други, като нейната мисия, както е формулирана от компанията, е „да организира световната информация и да я направи универсално достъпна и полезна за всеки“. Компанията разполага с хиляди сървъри по света, които обработват милиони заявки за търсене ежедневно и около 1 петабайт потребителски данни всеки час ( = 1 000 000 000 000 000 байта на час ).

Обучението ще се проведе в новия офис на Startup Factory в гр. Русе, ул. „Цар Калоян“ №10, ет. 4. Срещите ще се организират в почивните дни, като ще има осигурени работни места и условия за обучение за всеки курсист – бюро, стол, електричество, интернет и мултимедия. Необходимо е всеки от участниците в тренингите да използва собствен преносим компютър, но има възможност за ползване и на техника на Startup Factory.

Обучението е безплатно. За участие е необходимо предварително записване, използвайки формата в края на текста.

 

Водещи: Ния Неделчева и Миряна Иванова

Водещите на курса са 13-годишни ученички от ПМГ „Баба Тонка“ с изключителен опит в областта. Ния и Миряна са водили многожество презентации и курсове. Те са печелили призови места в областта на дигиталните умения и програмирането на високо ниво. В курса ще се разгледат инструментите на Google като Drive (съхранение на файлове и данни), Docs (документи), Sheets (таблици), Slides (презентации), Forms (въпросници) и други.

 

Продължителност: 6 практически обучения по 1 час 30 минути = общо 9 часа

Изисквания към курсистите: Задължително поне начални умения за работа с компютър и Интернет. Препоръчителен е опит с други инструменти или програми за редактиране на текст.

Критерий за завършване на курса: Участникът да разработи свой собствен проект, използвайки поне един от инструментите, по които се води обучението.

Брой курсисти: До 15 човека

 

Курсът е подходящ за:

  • Професионалисти, работещи ежедневно с офис пакета на Windows
  • Професионалисти, които не са били обучавани на ежедневна работа с онлайн инструменти
  • Хора, желаещи да обогатят общата си компютърна култура и грамотност
  • Хора на възраст над 25 години
  • Ученици (ново)

 

Дати и часове на провеждане:

15. октомври (Събота) 10:00 – 11:30 часа – Среща 1

16. октомври (Неделя) 10:00 – 11:30 часа – Среща 2

22. октомври (Събота) 10:00 – 11:30 часа – Среща 3

23. октомври (Неделя) 10:00 – 11:30 часа – Среща 4

29. октомври (Събота) 10:00 – 11:30 часа – Среща 5

30. октомври (Неделя) 10:00 – 11:30 часа – Среща 6

ХХ. ноември – Финални презентации: Демонстрация на знания за получаване на сертификат

 

Курсът се реализира в рамките на проекта „Работилница за дигитални умения“ – одобрен в конкурса „Знание и растеж“. Конкурсът е организиран от общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и подкрепен от BH – Социален проект на Еконт. Участието е безплатно.

 

Форма за регистрация – https://goo.gl/OvLfH1

 

Ще се свържем с първите до 15 записали се преди началото на първата среща.