Startup Factory

Остава 1 месец до крайния срок за участие във видео конкурса eSkills for Jobs за 2016г.

юли 5, 2016 | Блог

Остава само 1 месец до крайния срок за участие във видео конкурса на eSkills for Jobs за 2016г., който е отворен за всички европейци. 

 

Всички от вас , който смята че има добра дигитална грамотност и желание да покаже познания в ИТ сферата, все още може да се включи в някоя от следните категории – Young digital talent и Innovative App developer. Това ще е възможно само до 31 юли.

 

Всеки на възраст между 16 и 30 години има реален шанс да бъде победител в категорията Young digital talent. В същата до момента са заявили участие 30 проекта с видео игри, предимно от Португалия и Испания. За да се включи желаещият за участие, трябва да създаде своя игра, като за целта трябва да ползва програмния език Scratch.

 

Изключително привлекателна награда предоставя категорията Innovative App developer, която е насочена към всички на възраст между 18 и 35 години с интереси в разработването на мобилни приложения. Победителят ще получи стипендия в размер на 12 500 евро за тримесечно обучение по програмиране в The App Academy в Амстердам, Холандия. От кандидатите се очаква да имат основни познания по програмиране, креативни идеи и предприемачески умения и да успеят да създадат прототип на идеята си.

 

Надпреварата на eSkills for Jobs e традиционна част от инициативата в последните 2 години, като сред победителите за 2014г. и за 2015г. бяха отличени и предприемчиви българи.

 

Още информация за конкурса можете да намерите тук

2018

2017

2016

2015

Последни публикации