Startup Factory

Отзиви

 

 

Диан Дончев:

Аз съм Диан Дончев ученик от МГ „Баба Тонка“. Занимавам се с математика и предприемачество. Запознах се със Стартъп Фактори преди около година. От тогава съм участвал в RuseHack 2.0, Code4Ruse, Програма Бърз Старт, в обучение за 3D визуализация и още няколко други курса. Благодаря на SF, които подкрепят добрите идеи и амбициозните екипи. Те много помогнаха на екипа от който съм част. Разработваме цепелин за закрити пространства и освен един вид спонсорство СтартъпФактори станаха първите ни клиенти и ни помагат да намерим нови чрез обширната им мрежа и контакти.

Смятам, че SF e организация която е нужна на бизнеса не само в ИТ сферата. Също така организацията води множество обучения и различни програми подходящи за всички възрасти и интереси. Безспорно имаме нужда от повече като тях, такива които стимулират креативността и предприемаческият дух.

 

 

Иван Димов:

SF: Представете се с 2-3 изречения!

Иван: Занимавам се с уеб развитие от някъде 5 години, като скоро завършвам магистратура в сферата на компютърните науки.

SF: Какъв е Вашият опит със Startup Factory? В кои дейности, събития или курсове сте взели участие?

Иван: Участвал съм вече в един курс, а в момента в други 2 курса на Startup Factory, които смятам за доста полезни, с добро съдържание, лектори и организация. Участвал съм също в 2 от хакатоните, които бяха както забавни, така и полезни.

SF: Какво е мнението Ви за организацията? Как оценявате ролята и приноса на Startup Factory за развитие на ИТ общността, предприемаческата екосистема и подкрепата на инициативни хора с желание за развитие и смели идеи?

Иван: Смятам, че една такава организация е изключително нужна за град Русе/не само/, и се надявам да продължи да се развива в различни насоки с иновативни идеи, които подкрепят ИТ общността. Курсовете, хакатоните и всякакви такива събития са изключително полезни за формиране на ИТ общности в различните градове като Русе, където хора могат да обменят опит и да сформират партньорства. Повечето от курсовете в Startup Factory са доста качествени и носят доста добри познания в дадена област на цена, която смятам, че е позволима за всеки. Смятам също, че тези събития се отразяват на по-младите като ги насърчават да се развиват в ИТ сферата. Ако нищо не се случва в града е по-трудно да видиш какво правят другите, какво и как използват и да намериш хората, които се занимават с подобни неща. Примерно, не съм запознат в Русе да има друг начин да се свържат хората в ИТ сферата за каквото и да е. Надявам се организирането на лекции, уъркшопове и други събития да стане ежеседмично.

Накратко, по мое мнение без Startup Factory ИТ общността в град Русе щеше да бъде доста фрагментирана и изолирана.

 

 

Илкин Илхан:

Казвам се Илкин Илхан. Завършил съм в Русенският Университет. Инженер – магистър. Работя в телекомуникационна компания в Русе, като системен администратор.

Всички дейности и събития, организирани от Startup Factory са интересни. До сега съм посещавал курсовете по JavaScript и WordPress. Едно от най-интересните за мен събития беше Code4Ruse, където с моя екип C4T разработихме проект за адаптивен стрийминг на телевизия, музика и потребителски видео потоци.       

Мнението ми за организацията?

Като за начало искам да похваля хората, които са основните виновници Startup Factory днес да съществува. Страхотен екип, много позитивни и талантливи. 

Както писах по-горе работя в областта на информационните технологии от 9 години, като за тези години съм се уверил, че в град Русе има много талантливи хора (не само в областта на IT), на които им трябва съвсем малко за да развият себе си, но няма кой да им „покаже правилния път“, да ги съветва. Именно тук вече влизат в роля Startup Factory, които организирайки курсовете и събитията помагат на хората давайки им съвети, наставления, както и осигурявайки съответстващи примери и ресурси.  Това е напълно достатъчно за човек, имащ желание да се развие и да бъде полезен не само за себе си, но и за обществото. Така, че

аз смело мога да твърдя, че Statup Factory имат голямо значение в развитието на IT общността.

 

 

 

Ако и ти си вдъхновен от това което правим и искаш да споделиш с нас за това или просто да кажеш едно здравей 🙂

Пишете ни на info@startupfactory.bg