Startup Factory

Предприемаческото състезание Climate Launchpad

май 26, 2015 | Блог

Предприемаческото състезание ClimateLaunchpad селектира повече от 1000 нови Cleantech идеи за справяне с изменението на климата!
Тази година България е част от второто издание на най-голямото Европейско състезание за предприемачи в сферата на чистите технологии (cleantech).

От 11 май 2015 г. състезанието ClimateLaunchpad 2015 г. е отворено за кандидатстване и в България.

Студенти, стартиращи фирми, предприемачи, изследователи и служители, които мечтаят да стартират собствен бизнес могат да кандидатстват със своите бизнес идеи, свързани с изменението на климата. Най-добрите бизнес идеи ще получат достъп до KIC Climate Accelerator. Конкурсът е отворен за кандидатстване паралелно в 26 европейски страни.

Състезанието в България
От 11 май до 20 юни, можете да кандидатствате със своята бизнес идея, след което членовете на националното жури в България, ще селектират бизнес идеите с най-голям потенциал, според специални критерии.

Селектираните екипи ще участват в:

  • 2-дневен национален Boot Camp (обучение с практическа насоченост) в София, с едни от най-добрите обучители на Climate Launchpad;
  • Специална обучителна програма за всеки от селектираните екипи, в 6 коучинг сесии, които ще помогнат на вашата идея да се превърне в атрактивен бизнес за инвеститори;
  • Национален финал и представяне на бизнес идеята пред национално жури и да станете част от ТОП 3 в България, както и да получите много награди.

Екипите, които попаднат в ТОП 3 от националното състезание, получават възможността да представят своята бизнес идея на Европейското състезание в началото на септември 2015 година, в Амстердам, Холандия. Топ-3 на Европейския финал печелят от € 2500 до € 10,000, а всички участващи екипи ще могат да докажат потенциала на своята бизнес идея пред инвеститори и да привлекат интереса на KIC Climate Accelerator.

Условията за кандидатстване можете да видите на официалната страница на състезанието http://climatelaunchpad.org

Подробности за реализиацията на състезанието в България, можете да откриете на страницата на официалния координатор за България – Cleantech Bulgaria.

Национални партньори на състезанието са: Betahaus Sofia, Start it Smart, Софтуерен университет и Дневник.

2018

2017

2016

2015

Последни публикации