Startup Factory

Често задавани въпроси

- Офиса на Startup Factory е работно пространство за споделено ползване (coworking space), в което всеки упражняващ свободна професия може да наеме работно място за ден, седмица, месец или за колкото време му е необходимо.
- Тип работна среда. Работна обстановка от която се възползват най-вече хората със свободни професии и често пътуващи. Идеята на споделената работна среда е за събиране на хора, които в известна степен споделят еднакви ценности и са заинтересовани от потенциалната синергия, която може да възникне между тях. Виж в Wikipedia
- такива които търсят гъвкаво работно пространство и колаборативна работна среда фрийлансъри, които по една или друга причина не искат или не могат да работят от вкъщи професионалисти в различни сфери, които търсят партньори за своите проекти стартъп екипи, които търсят по-достъпен вариант за наемане на работно пространство (виж спечиалните предложения за такива екипи) дигитални номади искащи да разнообразят работната среда журналисти, писатели, блогъри, рекламисти, фотографи, графични дизайнери, програмисти, архитекти, артисти, неправителствени организации, организатори на събития и клубове по интереси
- Предимствата пред работата от вкъщи, собствен офис или кафене, са: наличието на базисни офис ресурси услуги и консумативи, включени в абонамента споделянето на знания и умения с нови хора възможности за намиране на нови партньорства и проекти ще сте на една ръка растояние от събитията, които не са за пропускане(ще разберете първи за тях) ще станете част от нашата общност и ще имате достъп до мрежата на Startup Factory - хора, компании, запитвания за изпълнители, стартиращи проекти, ментори, преференциални предложения от нашите спонсори и партньори и т.н.
- Защото вярваме, че истинска стойност се създава от хора стартиращи нов бизнес, разработващи нови продукти и намиращи решения на конкретни проблеми. Защото имаме мисията да стимулираме предприемаческата екосистема и да предоставяме подкрепа на ранен етап от развитие на идеите и превръщането им в пазарни продкти.
- Не е ли твърде шумно за работа? Офиса на Startup Factory функционира на принципа на библиотека: всеки се стреми да е максимално тих в работнато пространство. Ако не иска да бъде безпокоен просто си слага слушалки, с които дава знак за желанието си. За дискусии и разговори всички могат да използват кафето на горния етаж.
- Не, но над офиса има заведение с кухня :)
- Разбира се! Офисът разполага с еспресо кафе машина и автентично италианско кафе (директно внесено от Италия - наистина). Също така и безалкохолни и други напитки от хладилна витрина ;).
- Все пак сме в идеалния център на Русе. Пред сградата има няколко платени общински паркинга. В близките улици има и други платени или безплатни места за паркиране.
- Да, има място за заключване на велосипеди в сградата.
- Не, в сградата не се пуши. Но на горния етаж има закрито кафе за пушачи и лятна градина. Също така може да се пуши и пред сградата.
- Да, ако имате каквито и да било съображения имате възможност за безплатен тест-ден, който е в рамките на един работен ден.
- Да разбира се. Предлагаме специален допълнителен пакет, който включва неограничен достъп до офиса на Startup Factory.
- Всеки е свободен да говори в работното пространство, стига да не пречи на другите. Алтернативeн вариант е или кафето над офиса или извън офис пространството.
- Договорите са безсрочни. Изключение правят дългосрочните договори, за които е необходимо предизвестие за прекратяване.