Startup Factory

Равносметката от Ruse Hack 2015 v2.0

ное. 19, 2015 | Блог

Хакатонът

Ruse Hack 2.0 е вторият хакатон, който организирахме в Русе тази година, и беше СУПЕР! Организаторите вложиха много енергия, за да може събитието да мине гладко.

 

Участниците

Общо 60 участници презентираха идеите си накрая на хакатона. Всички те сформираха 20 екипа, от които 8 бяха само от ученици. Тук е важно да отбележим, че имаше ученици на възраст между 12 и 19 години.

Всички проекти бяха интересни, а ето ги и статистиките:

  • 9 уеб базирани;
  • 6 Андроид приложения;
  • 5 настолни програми.

 

chart--4-

 

chart--2-

chart--6-

chart--12-

 

Ученически проекти

ASDF – Уеб проект за управление на лични и семейни бюджети, приходи и разходи. Проектът се отличи с професионален дизайн, кодът следваше MVC и бяха използвани PHP и JavaScript. Екипът грабна първо място.

Auxulium – Приложение за Андроид, което помага на хората с увреждания за намерят работа. Компании могат да се регистрират и да видят пълния профил на хората и да се свържат с тях. Трето място за този проект.

Eclips3 – Физичен калкулатор написан на C#. Двете млади девойки, разработили приложението, очароваха публиката с познания в областта на физиката.

KVCrew – Математически наръчник за решаване на алгебрични и геометрични задачи. Учениците и тук използваха C#.

Little Champions – Страхотният отбор на най-малките участници (МГ „Баба Тонка“, 6 клас) ни показа конзолна версия на играта Морски шах, написана на C++. Тя може да се играе срещу друг участник или срещу компютър.

Python – Конзолно приложение на Python с уеб интерфейс, което извлича данни за обменни курсове от най-големите български банки. Показани бяха курсовете USD/BGN, BGN/USD, EUR/BGN и BGN/EUR.

Quantum – Приложение за Андроид под формата на математическа игра с точки, нива и лимит на времето. Целта на играта е да се разделят показаните числа на два списъка, чиито суми са равни.

Team Rocket – Приложение на C#, което дава възможност на учителите да задават домашни, а системата автоматично проверява дали те не са преписани от Интернет. Второ място за Ракетите.

 

Проектите на по-големите участници

3P – Андроид приложение за пътуващи. Всеки може да избере маршрут за пътуване и радиус и приложението ще покаже интересни места, които могат да бъдат посетени, докато пътувате по маршрута.

Ябълка – Уеб базирано приложение на PHP, което показва средните стойности на метеорологичното време от различни източници.

Dream Team – Приложение за Андроид, наречено “Моят живот”. Представлява личен дневник, фокусиран към пътувания и преживени събития по света с възможност за добавяне на снимки и записване на допълнителни бележки.

Фантастичната четворка – Уеб сайт помага на хората да живеят по-здравословно. Показва информация за фитнеси, места за разходки и каране на колело и други. Екипът използва PHP и JavaScript, за да вземе и обработи данни от Foursquare.

KMP – Система дава предложения за филми. Потребителите могат да видят свързани или подобни филми и цялата информация за всеки един от тях.

MAVN – Уеб сайт за любителите на бордови игри, които лесно могат да намерят компания за следващата игра. Отборът използва данни от BoardGameGeek. Първо място за MAVN.

Play ‘n Play – Уеб приложение, написано на Java и JavaScript, за дистрибуция на всякакъв вид електронно съдържание. Трето място за този отбор.

Quote Trackers – Андроид приложение, което дава информация за предполагаемата посока на най-известните финансови инструменти. Използват алгоритъм, разработен лично от един от членовете на екипа.

Run for help – Андроид приложение, чрез което хората ще могат да подкрепят благотворителни каузи със силата на бягането. Всеки километър е предназначен за популяризирането на каузите.

Sirius – Уеб сайт, който помага на хората да осиновят бездомни животни. Всеки може да посочи къде има бездомно животно или да прибере такова.

Spiro EOOD – Уеб сайт, базиран на WordPress, който показва на младите хора, че трябва да прекарват повече време навън.

Славейчетата – Уеб сайт с името Stereo Room, който автоматично сменя песни, базирайки се на настроението и предпочитания жанр на потребителя. Проектът спечели втора награда.

 

Спонсорите

Хакатонът се проведе благодарение на нашите спонсори. Голямо благодаря на всички, които ни подкрепиха!

 

Programista; – Главен партньор и спонсор.

logo-transparent

 

Xogito – Технологичен партньор.

logo-blue-large-300dpi

 

Visteon – Партньор на събитието.

ColorWhtBackground

 

Komfo, Sirma Group, Musala Soft, Weberest, Webvox, Networx, PC-Doctor, Вело Русе и Superhosting също помогнаха този хакатон да се случи. Благодарим Ви!

 

Още интересни статистики

 

chart--7- chart--9- chart--10- chart--11-

 

 

 

Връзки

 

Събитието в сайта на Startup Factory:  http://startupfactory.bg/event/ruse-hack-2015-v-2-0/

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1489845988010542/

 

 

2018

2017

2016

2015

Последни публикации