fbpx
Share

Сдружение “Startup Factory” и общинска фондация “Русе – град на свободния дях” организират дискусионен панел с участието на г-н Страци Кулински –  първият роден в България президент на Американския университет в България и възпитаник от първия випуск. Темата на панела е „Университетите и развитието на предприемаческата екосистема в България“. Събитието ще бъде открито с презентация на г-н Кулински, след което присъстващите ще имат възможност да зададат своите въпроси към лектора.

 Дискусионният панел ще се проведе на 28 юни от 18:00 в зала “Европа” в Доходно здание – Русе.

Организаторите очакват основен фокус на срещата да бъде дискутиране на ролята на образователните институции, предприемаческите организации и бизнеса за формиране на благоприятна среда и инфраструктура за стартиране на нови продукти и компании. Ще бъдат разгледани успешни истории, добри практики и работещи инструменти за изграждане на екосистема, която стимулира предприемачеството, иновациите и правенето на бизнес като израз на лична свобода и отговорност.

На събитието са поканени всички, които имат отношение към тематиката, свързана с образование, предприемачество и стартиране на бизнес. Дискусионният панел е отлична възможност заинтересованите страни за развитие на предприемаческата екосистема в региона да споделят мнение, да планират мерки и да валидират свои хипотези за създаване на по-благоприятна среда за стартиране на бизнес.

Модератор на срещата с г-н Кулински е Емилиян Енев – председател на сдружението в обществена полза Startup Factory.

Участието в събитието е безплатно, но след задължително вземане на покана от страницата в Eventbrite:
https://www.eventbrite.com/e/28-tickets-26192909698

Facebook страница на събитието.

Страци Кулински е президент на Американския университет в България. Преди да поеме този пост, Кулински е ръководил дивизията за международно корпоративно развитие в TiVo, Силициевата долина, САЩ. От 2001 до 2008 е работил в Intelsat (Вашингтон), а преди това в Merill Lynch (Лондон) и Metromedia International Inc (Русия и Източна Европа). Възпитаник на АУБ от първия випуск през 1995 г. и има МВА от престижното училище Уортън в Университета на Пенсилвания, САЩ.