fbpx
Share
Startup Factory организира курс за изграждане на базови умения по 3D дизайн. Обучението е подходящо за всички хора, които желаят да развият уменията си за разработка на 3D дизайн и за работа с безплатната програма Blender. Не са необходими предварителни знания и умения – обучението е предназначено за начинаещи. След този курс участниците ще са запознати с процеса на разработка на модерни реклами, филми и игри – включително и най-впечатляващите графики.

Целта на курса е разработка на 3D модел на избран предмет.

Необходимо е участниците да работят на собствени преносими компютри със следните минимални изисквания: 4 GB RAM Процесор над 2 GhZ

Водещ на курса е Николай Маринов, който се занимава с 3D дизайн през последните 3 години. Той има собствени проекти, някои от които можете да разгледате в профила му в Art Station – https://www.artstation.com/artist/niki_marinov.

План на курса

  • Въведение /25 юни от 10:30 / – Запознаване със софтуера за 3D визуализация – Blender. Възможности на програмата и как се използва.

  • Пространствена ориентация /26 юни от 10:30/ – Работа с мащабиране, измерения и ориентиране на модела в работното пространство.

  • Моделиране /29 юни от 18:00/ – Изграждане на 3D модел чрез инструментите и възможностите на софтуера.

  • Материали и текстури /2 юли от 10:30/ – Запознаване с цветовете и свойствата на избрани материали и прилагане на текстури.

  • Node systems /6 юли от 18:00/ – Графично оформление на python връзки (nodes). Всяка връзка съдържа компоненти от програмен код.

  • Композиция /9 юли от 10:30/ – Рендиране и финално оформление.

 

Линк към форма за регистрация: http://goo.gl/forms/XtLGEZ8sYM65xcKn2

Това е първият курс от проекта „Работилница за дигитални умения“. Участието е безплатно, но очакваме да се включат хора с мотивация и сериозни интереси да продължат развитието си в областта на 3D дизайн.