Сдружение в обществена полза Startup Factory организира курс начално ниво за разработка на интернет страници – предназначен за ученици от 5 до 8 клас. Обучението ще се провежда в споделеното работно пространство на Startup Factory на ул. Цар Калоян 10, а часовете ще бъдат в неделя от 13:30. Продължителността на курса е четири месеца, а финалът ще бъде в края на месец април 2017 г.

Обучителната методология е предназначена за абсолютно начинаещи ученици без предварителна подготовка и знания. Материалите обхващат писане на HTML код и постепенна разработка на уебсайт, който ще бъде представен на финала на курса. Разработката на собствен проект е предпоставка за участие в олимпиади и състезания по информационни технологии на национално ниво.

Необходими е участниците да разполагат и носят със себе си собствени преносими компютри, за да пишат своя код и да правят упражненията си в рамките на часовете на курса. Startup Factory има възможност да предостави ограничен брой лаптопи на учениците, които нямат възможност да ползват собствени устройства.

Първата среща е на 15 януари 2017 г. от 13:30 в офиса на Startup Factory. В рамките на първото събиране ще се проведе предварителна информационна сесия с родители и ученици, на която ще се представи методологията и програмата на курса, като ще се отговори на въпроси.

Ще бъдат предоставени всички необходими условия и материали за работа – включително добра интернет връзка и безплатни хостинг услуги.

След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Startup Fasctory превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици. Целта ни е да направим информационните технологии достъпни и атрактивни на деца и юноши, като им предоставим първоначалните насоки и ресурси. След това ще бъдем до тях и ще ги подкрепяме в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии – дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат. Вече имаме първите успешни истории на завършили ученици, които започнаха работа в ИТ компании на начално ниво.

Записването за курса можете да направите от този линк.

За въпроси моля свържете се с нас – контактите ни са в долната част на тази страница.

За лектора
Сюзан Феимова e преподавател по информатика и информационни технологии в Профилирана математическа гимназия „Баба Тонка“ – Русе. Тя е магистър по математика и информатика с дългогодишен преподавателски опит. Повече от 12 години води извънкласни занимания за допълнително обучение на ученици по информатика и информационни технологии. Занимава се с подготовката на млади таланти и подпомага развитието и реализирането на идеите им. Тя е ръководител и треньор на отбори по състезателно програмиране и информационни технологии и жури в множество конкурси. Научен ръководител е на много ученици, заели призови места на национални и международни състезания. Има над 15 години опит като лектор по различни дисциплини, включващи диапазон от основи на програмирането до по-напреднали или специализирани курсове по информатика и ИТ.
Носител е на множество регионални, национални и международни награди и отличия – Награда „Русе 2013“, Учител на годината по информатика за 2014 г., Награда за иновации от Община Русе за 2014 г., Международно отличие от Министерството на образованието и науката на Руската Федерация за 2016 г. и др.
Aнгажира се активно с различни обучителни форми за ученици, тъй като вярва, че важна мисия на информационните технологии е не само да информират и забавляват, но и да дават добър пример и да формират ценности в обществото.