fbpx
Share

В съвременната изключително бързо развиваща се дигитална среда нуждата от споделяне на съдържание е заела нови измерения. Интернет обединява личности от всички краища на планетата, предоставяйки им възможност да се докоснат, както до личния, така и до творческия им живот чрез една нова форма на комуникация – живото предаване.

Уъркшопът по стрийминг има за цел да представи една сравнително млада за България сфера, но заемаща значително място в живота на милиони по света.

В неангажираща среда младата дизайнерка Петя Бонева ще запознае участниците с основните правила и софтуерни продукти за предаване на живо, етикет на поведение, отношение и характер на стриймъра, какво го отличава от останалите и какво го прави успешен.

Петя се занимава се с дизайн и дигитално рисуване от 2007г.

Завършва докторска степен по дизайн в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Работи повече от седем години в сферата на гейминг индустрията, а от лятото на 2018г. взима активно участие в децентрализираната платформа за живи предавания Dlive едновременно като стриймър и дизайнер по различни проекти.

Повече от портфолиото на дизайнерката можете да видите тук:

https://twitter.com/KatalinaOoma 

https://www.instagram.com/katalina_ooma/?hl=en 

https://www.facebook.com/katalinaooma/ 

https://www.artstation.com/katalina_ooma 

Програма

Теоретична част: Основните правила при предаване на живо, етикет на поведение, отношение и характер на стриймъра, какво го отличава от останалите и какво го прави успешен.

Практична част: Характерни софтуерни продукти и базови настройки за предавания с високо качество. Подготвяне на сцени и преходи между тях. Провеждане на живо предаване и комуникация със зрителите.

 


След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Сдружение Startup Factory превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици. Целта ни е да направим информационните технологии достъпни и атрактивни на деца и юноши, като им предоставим първоначалните насоки и ресурси.

След това ще бъдем до тях и ще ги подкрепяме в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии – дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат. Вече имаме първите успешни истории на завършили ученици, които започнаха работа в ИТ компании на начално ниво.