fbpx
Share

„Предприемачът като откривател“ представлява курсвъведение в икономиката и бизнесаадаптирани за ученици на възраст 13-19 години. В продължение на 5 дни те ще развиват своето икономическо мислене и ще търсят решения на съвременни предизвикателства и проблеми. Програмата има неформален характер и комбинира разнообразни методи за преподаване, включително игровизация, работа в екип за решаване на комплексни проблеми и примери от заобикалящия ни свят.

Курсът „Предприемачът като откривател“ изгражда разбиране за света и България като място, изпълнено с възможности, както и мотивира гимназистите да преследват кариерно развитие в сфери, които съответстват на техните мечти. Ученици, преминали през неформалния курс, вече учат в специалности като „Биотехнологии“, „Изкуствен интелект” и „Продуктов дизайн“, а голяма част от тях свързват бъдещото си развитие с България.

До този момент, курсът е успешно проведен с 3 отделни издания в Пловдив, както и по веднъж във Велико Търново и София. Краш курсове, мотивационни срещи и тематични еднодневни уроци, както и летни лагери на база на обучителния материал от курса са организирани в Боженци и Габрово неколкократно през последните няколко години.

Основната цел на курса е развиването на базово разбиране за това как функционира пазарната икономика, какви са основните икономически принципи, които намират приложение в ежедневието ни и какви са необходимите качества за предприемачески успех. Курсът разглежда светът като място изпълнено с възможности, а предприемачът като човек, който е винаги „нащрек“ и действа в несигурна среда, решавайки проблеми и правейки печалба в същото време. Програмата и заниманията стимулират проактивното мислене, поемането на инициативност в несигурна среда и отключване на увереност за справяне с предизвикателствата при стартиране на бизнес начинания.

Основни теми са финансовата грамотност, обучението в основите на икономиката, предприемачеството и предприемчивостта като съвкупност от ценности като страст, мотивация и креативно мислене.

Сдружение Стартъп Фактори предлага на учениците в Русе също да се възползват от този образователен и мотивационен тренинг изграждащ млади лидери: 5 дни, 3 обучителни модула, 22 астрономически часа забавление и обучение.

„Предприемачът като откривател“ е особено подходящ за младежите, които търсят алтернативна среда за изграждане на ключови бизнес умения извън традиционната образователна система.

 

Лектори: Мирияна Митева и Весислав Илиев

Мирияна Митева е един от основните лектори на образователните инициативи „Предприемачът като откривател”, провеждани до момента в Пловдив, София, Велико Търново и Габрово. Създател e на разнообразни обучителни модули, игрови ситуации и казуси, част от обучителните инициативи „Предприемачът като откривател”. Има дългогодишен опит в упралението на проекти със социална насоченост.

Весислав Илиев – експерт с дългогодишен опит в разработването на обучителни курсове и модули, методики за икономически анализ на събития с непазарен ефект, политики и механизми за включване на гражданите в процесите на вземане на решения, както и в провеждането на макроикономически анализи. Създател и основен лектор е на образователните инициативи „Предприемачът като откривател”.

Повече за инициативата „Предприемачът като откривател” и нейните създатели можете да прочетете тук.

 

График на програмата в Русе 21-25 август:

21 август сряда:

13.00ч. – начало на програмата, заемане на местата и запознаване

13:30 до 17:00 – обучителни занимания и игри – с 2 паузи за почивка

 

22, 23, 24 август, четвъртък, петък и събота – всекидневни занимания и игри:

Сутрин от 9:30 до 12:30 –  с 2 паузи за почивка

Следобед от 13:30 до 17:00 – с 2 паузи за почивка

 

25 август неделя:

9:30 до 13:00 – обучителни занимания и игри с 2 паузи за почивка

Закриване на курса: 13:00 до 13:30

 

Учебеният план можете да изтеглите от тук

Курсът „Предприемачът като откривател“ е подходящ за ученици на възраст между 13 и 19 години, които имат идеи за бизнес начинания или просто желаят да научат нещо полезно, докато се забавляват.

Записването за курса приключи. Ако желаете да ви информираме при планирани следващи дати, моля отбележете се тук

 

За въпроси телефон 0888 79 66 73.

Мястото на провеждане е споделеното работно пространство на Startup Factory – гр. Русе, ул. Цар Калоян 10, ет. 4. 

––

След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Сдружение Стартъп Фактори превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици. Целта ни е да направим информационните технологии достъпни и атрактивни на деца и юноши, като им предоставим първоначалните насоки и ресурси. След това ще бъдем до тях и ще ги подкрепяме в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии – дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат. Вече имаме първите успешни истории на завършили ученици, които започнаха работа в ИТ компании на начално ниво.