fbpx
Share

Представяме с интервю на основателите поредния проект на седмицата – Студентската мрежа Studentite.bg.

Представете продукта, който разработвате. Как работи, за какво може да се използва, за кого е предназначен, какъв проблем решавате с него и каква стойност предлагате?

Студентската мрежа на България или Studentite.bg е проект, който има за цел да обедини всички студенти на територията на страната като им предостави възможност да комуникират помежду си, да си помагат, да намират информация и материали, които са им нужни за по-лесно преминаване през учебния процес и да научават нови неща посредством образователните каналите в платформатаСайта спомага за пряката комуникация между хора изучаващи еднакви дисциплини, като всеки може да зададе директен въпрос, който достига само до хора, които изучават същата научна област и това гарантира адекватен отговор. Платформата разполага с форуми по всяка една научна област и университет, файлови библиотеки, образователни канали и много други.

Кажете няколко изречения за себе си – интереси, опит, компетенции и постижения?

Казвам се Валери Драганов на 23г. от Асеновград. Изучавам маркетинг в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Имам скромен опит в директните продажби и имам интерес към социалните проекти, които подпомагат развитието на хора в определени сфери.Адриан Димитров от Русе е създателят на този проект. В продължение на няколко години той се е опитвал да го направи реалност но неуспешно. След много трудности, фалшиви фирми изпълнители и проблеми се запознахме и успяхме заедно да го създадем чрез НЛКВ към БАН като изпълнител на проекта.

 Как възникна идеята за този продукт? Защо решихте да стартирате разработката му?

Тъй като и двамата сме студенти имахме възможността да видим от близо пречките, които срещат хората, които са се захванали със следване на висше образование. След като се запознахме обсъдихме идеята и решихме, че Студентската мрежа на България е проект, който би имал голямо приложение във времената, в които живеем, а и като студенти преценихме, че след като ние виждаме ползите му, хората също ще го сметнат за полезен с времето.

Сам ли разработвате проекта или в екип? Ако сте екип кои са другите хора и какви са техните роли?

На този етап екипът ни се състои само от трима човека – двама администратори и един модератор.

До къде искате да стигнете с този проект? Това комерсиален продукт ли е, който искате да превърнете в бизнес

Целта ни е да развием платформата, така че да бъде полезна и използвана от всеки един човек, който е решил да запише висше образование. Също така с функциите, които имаме за план да разработим, ще улесним учебния процес, насочената комуникация и ще поощрим младите хора да учат. Един ден благодарение на Studentite.bgда могат да се свързват директно с работодатели и да търсят професионално развитие по специалността. Разбира се освен своите социални каузи, в даден момент „Студентската мрежа на България“ ще бъде ориентирана като бизнес проект.

От каква подкрепа и ресурси имате нужда?

На този етап развиваме проекта сами и бихме се радвали на всякаква професионална или медийна подкрепа. Най-големия проблем, с които се сблъскваме са финансовите затруднения, защото за да издигнем платформата до ниво, в което всеки е чувал за нея и постоянно да се развиваме спрямо нуждите на студентите и тенденциите са нужни много средства.

 Какво е различното в продукта спрямо други подобни решения? Има ли нещо, което считате за ключово предимство?

На този етап нямаме пряка конкуренция/ друга студентска платформа в страната. Възможността да се зададе насочен въпрос до всички студенти, които изучават определена дисциплина в страната е страхотна. Студентската мрежа и функциите в нея са напълно безплатни за студентите.  Имаме огромни планове и цели, които вярваме, че осъществейки би ни определило като най-използваната платформа ( разбира се след Фейсбук ) от студентското съсловие в България.

Към момента имаме над 6000 регистрирани студенти и над 1300 споделени материала. Също така добавихме и над 150 видео урока по висша математика, като с времето те ще стават все повече и по различни дисциплини.

Повече инфомрация:

http://studentite.bg/bg/channels-123/showLectionOther-200(190)

http://studentite.bg/bg/index-1/aboutUs2-119