fbpx
Share

На 14 юли от 09:00 в офиса си на улица „Цар Калоян“ 10 Startup Factory организира целодневен уъркшоп на тема „Първи стъпки с LoRaWAN„. Събитието се организира в рамките на проект „Новите технологии и приложението им в града“. Проектът се осъществяван по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация Еконт.

Целта на проекта е да бъдат представени възможностите и областите на приложение на новите технологии в град Русе и да бъдат разработени прототипи на продукти, които да улеснят и подобрят качеството на живот на русенци.

Семинарът ще бъде изцяло практичен и е фокусиран върху изграждането на базова инфраструктура за LoRaWAN сензорно покритие на града. Участниците ще минат през всички основни стъпки за стартирането на система за събиране на данни от сензори в реално време и визуализацията им в уеб интерфейс. Ще бъдат осигурени всички необходими хардуерни материали за обезпечаване на изпълнението на инфраструктурата. LoRaWAN базова станция ще бъде монтирана на избрана локация и ще продължи да работи и да събира данни за гражданите на
град Русе и след уъркшопа. Тя ще бъде отворена за русенци, които желаят да експериментират с технологията, да свързват свои сензори към този gateway и да използват мрежата за свои разработки.

Програма на уъркшопа:

– Стартиране на LoRaWAN gateway.
– Конфигуриране и свързване към бази данни.
– Конфигуриране и работа с node.
– Избор на сензор.
– Свързване на сензор към мрежата.
– Събиране и визуализация на данни от сензора.

Уъркшопът е подходящ за хора с базови технически умения, тъй като заниманията предполагат активно включване на участниците в процеса на изграждане на инфраструктурата. Участието е безплатно.

Запишете се от тук.