fbpx
Share

Споделеното работно пространство „Startup Factory“ в Русе обявява официалното си откриване с организиране на събитието „Как да финансирам моя стартиращ бизнес?“.

На този тренинг за предприемачи ще бъдат разгледани някои от основните източници и методи за успешно финансиране на стартъп проекти – дялово инвестиране, програми на ЕС за развитие на предприемачеството и рисков капитал. Ще се дискутират и особеностите на финансирането при различни етапи от жизнения цикъл на новото бизнес начинание.

ПРОГРАМА:

09:30 – Регистрация на участниците
10:00 – Откриване и представяне на Startup Factory
10:20 – Тема 1: Как се финансира стартъп бизнес?, лектор: д-р Волфганг Книйски
11:15 – Кафе пауза и нетуоркинг
11:30 – Тема 2: Как да говорим с инвеститори“, лектор: д-р Волфганг Книйски
12:20 – Тема 3: Възможности за финансиране по Програма за научни изследвания и иновации Хоризонт 2020, лектор: д-р Волфганг Книйски
13:00 – Сесия с въпроси и отговори.
13:20 – Закриване

Мястото на събитието е новото споделено работно пространство „Startup Factory“ – в комплекс Евас, вход от улица „Олимпи Панов“ (срещу климатици Daikin), втори етаж над витата стълба.

Основният език на събитието е английски. Има възможност за въпроси и отговори с превод на български език. Местата са ограничени и присъствието е възможно след вземане на безплатна покана от сайта на събитието в Eventbrite: https://www.eventbrite.com/e/16293805210.

-––––––

За лектора:

Волфганг Книйски е международен консултант в областта на иновационния мениджмънт и притежава повече от 20 години международен опит като мениджър бизнес развитие. Понастоящем в екипа на EIT ICT Labs към Европейската Комисия.

Компетентностите му са фокусирани в областите: достъп до финансиране и достъп до международни пазари, бизнес моделиране, международното счетоводство, организационни процеси и управление на проекти. Разработва и внедрява процеси за трансфер на технологии. Ментор и консултант на много стартиращи предприятия с иновативни продукти, процеси или услуги.