fbpx
Share

През последните дни Startuo Factory наблюдава бум на предприемаческия дух в България и в частност в Русе. Млади и не толкова млади хора са напълно завладени от страстта да преследват своите бизнес мечти и да създават нови компании. Имейлите на Startup Factory са заринати от съобщения с искане за консултации и съдействие при започване на нови предприемачески начинания, а телефоните не престават да звънят. Привлечени са 15 нови доброволци и сътрудници, които да помогнат за адекватен отговор на този наплив. Поне 500 човека са напуснали работа и са се хвърлили смело в стартъп попрището.

Оказа се, че тази невиждана активност е провокирана от г-жа Гинка Върбакова. Нейната брилянтна сделка за придобиване на CEZ е разпалила предприемачески ентусиазъм, който явно се засилва с всеки изминат ден. Според световните анализатори това е най-вдъхновяващата история на бизнес сцената в България за последните десетилетия. Хората най-накрая повярваха в своите сили и възможности – това беше искрата и катализатора за преобразяване на цялата нация. След като обикновен човек с прозрачен малък бизнес закупи българското поделение на голям играч на енергийния пазар като CEZ, значи всичко е възможно.

Startup Factory отправя покана към г-жа Гинка Върбакова да изнесе вдъхновяваща лекция в Русе и да разкаже историята на своя успех. Търсим спонсорство от мултинационални компании, за да покрием разходите за събитието и хонорара на Гинка Върбакова, който може да достигне до 0,1% от БВП на България. Убедени сме, че президентите и топ мениджърите на световни концерни ще бъдат заинтересовани да участват в уъркшоп с Гинка, за да преориентират своите бизнес стратегии към по-успешни и ефективни модели.

*Startup Factory декларира, че този блог пост е художествена измислица и не носи отговорност, ако нямате чувство за хумор.