fbpx

Какво е Startup Factory

Startup Factory е сдружение в обществена полза, което развива
предприемаческата екосистема и ИТ общността в регион Русе и в
България.

Мисията на организацията е подпомагане на стартиращи
предприемачи на ранен етап
, изграждане на ключови умения, както и
формиране на благоприятна инфраструктура и среда за превръщане на
идеите в реални продукти с потенциал за комерсиализация. Startup
Factory функционира като център, който привлича хора споделящи общи
цели, интереси и амбиции – управление на бизнес като израз на лична
свобода и отговорност, споделяне на знания и ноу-хау в нашия блог, взаимна подкрепа в начинанията и постигане на успех чрез създаване на реална стойност със страхотни продукти.

  • Над 20 организирани курса за изграждане на умения.
  • Над 60 разработени проекти в хакатони и курсове.
  • Над 1 200 участници в събития и обучения.
  • Над 1 200 абонирани да получават известия.
  • Над 20 подпомогнати стартъпи.
  • Над 100 участници в хакатони.

Ако се интересувате от членство в сдружението приветстваме ви с добре дошли.

Други услуги които предлагаме:

 

 

 

 

 

 

Вижте още и какво казват другите за нас:

Проведоха се серия от безплатни онлайн събития за младежи по програмата  „Запознайте се и програмирайте“ 2020

Проведоха се серия от безплатни онлайн събития за младежи по програмата „Запознайте се и програмирайте“ 2020

Серия от безплатни онлайн събития бяха организирани от Сдружение Startup Factory този уикенд. Инициативата е част от програмата „Запознайте се и програмирайте“ и включи 4 вдъхновяващи лекции от различни области на дигиталния свят.  На 26 септември участниците бяха...

Обучителна програма за развитие на дигиталните умения 2020-2021

Обучителна програма за развитие на дигиталните умения 2020-2021

Дигитализация и онлайн присъствие. От къде да започна? Как да бъда адекватен на променящата се среда? Все по-често си задаваме тези въпроси, осъзнавайки необходимостта от специфични умения в областта на дигиталните дисциплини....

TV Coverage and Interviews


.. Startup Factory is helping the digital innovation..

Bulgarian National Televison, Channel 2

.. Rousse software valley – cluster, business park and innovation city..

Bulgarian National Televison

.. Startup Factory gathers the idea generators with the businesses and the mentors..

TVN

In The News


.. Startup Factory presents a series of programming competitions..

ComputerWorld

.. the first multifunctional co-working space for new IT businesses..

Capital.bg

.. Startup Factory joined the Pan-European innitiative „Startup Europe Week“..

Bulgarian National Televison

.. gathering programmers, designers and entrepreneurs..

Utro

„Project of the week“ – a new initiative by Startup Factory

DunavMost

..Startup Factory offers a working space for entrepreneurs..

TVN

..organizes the introduction of the software and initiatives..

Junior Achievement

.. Startup Factory organizes a series of tech events..

TopNovini

.. Startup Factory .. first to organize a hackathon event..

RuseInfo

..software development event, online entrepreneurship, innovation tech..

Arena Media

..this event will gather programmers, designers and entrepreneurs ..

TechNews

..Startup Factory presents a coding event for students..

RuseDirect

Partnering Organizations and Events


Startup Europe Week is an initiative implemented by SEW and promoted by the European Commission and Startup Europe.

Startup Europe Week

RuseConf is a free technical conference, part of the IT Tour in Europe

RuseConf

Series of programming events for students.. for developing prototypes of software products..

Code4Tech

Научете повече за нашите ментори.


Иван Пепелов

Иван Пепелов е проектмениджър в концерн-системен интегратор, в областта на Identity & Access Management, както и Provisioning. Завършил е информатика в Технически Университет Дармщат. Има опит в ръководенето на големи проекти, анализ на изискванията на клиенти, както и като лице на екипа, комуникиращо клиенти,доставчици и други заинтересовани страни. Като ментор може да помага в организацията на проекта, комуникацията със заинтересованите страни, анализ на изискванията към проекта и начална архитектура.


Ivan Belchev

Ivan Belchev lives and works for 6 years in Munich, Germany, and has been successfully developing his website and his web design activities. He graduated as a design engineer at University of Ruse and later as a graphic designer in Germany. There are prominent clients standing in his portfolio like Microsoft, Disney, Philips, BMW, Osram and others. He has been working for himself for two years and has been making personal web projects that he has funded through advertisements. He believes that behind a successful project on the Internet is the good idea, a large number of visitors and the correct positioning of the ads in it. As a mentor, Quick Start will help with online advertising and web traffic. More about it can be found on its personal website www.ivanbelchev.com.


Галена Николова

Гал е икономист, маркетинг консултант и магистър по Устойчиво развитие и опазване на околна среда. Някои са работили с нея покрай един от най-успешните старт-ъпи на България – Уча.се, а други – частично, по конкретни свои кампании, търсейки свеж професионален поглед върху маркетинг развитието на продукта и организацията си. Тя е от първите професионалисти в страната, които работят върху това една организация да има устойчиво развитие (икономическо, екологично и социално), но и да съумее да го комуникира добре пред публиката си. Тя намира във всеки продукт/проект потенциал за социално въздействие и го развива. Управлява и собствен старт-ъп проект, в който експериментира с провокиращ бизнес модел за решаване на сериозен социален и пазарен недостиг. Като ментор би искала да допринесе стартиращи предприемачи и такива, изгубили музата си, да бъдат смели и креативни, да изградят мрежата си и да получат подкрепа.


Деян Михайлов

Деян Михайлов е докторант по теоретична и числена космология в Университета на Кеймбридж, и има бакалавърска степен от Оксфорд. Деян има дългогодишен опит в програмиране и уеб-дизайн, но в момента е ориентиран повече към програмиране на C++, Python и PHP. Имам опит и бих желал да дам напътствия за проекти свързани с on-line и мобилни приложения, както и проекти свързани с анализ на голямо количество данни.


Емилиян Енев

Емилиян Енев е предприемач в областта на мобилните технологии и управлява собствен продукт – платформа за мобилен маркетинг, която се адаптира като готово техническо решение за нуждите на различни бизнеси. Емилиян има няколко онлайн проекти и дигитални продукти зад гърба си, като неговите силни страни са свързани с управление на бизнес процеси, онлайн маркетинг, създаване на съдържание, валидация на идеи, привличане на клиенти и стратегии за монетизиране. Сред неговите постижения са спечелване на конкурса App Challenge 2.0, участие в изложението CeBIT като специално избран стартъп, привличане на инвестиции от бизнес ангели, както и работа с клиенти от ранга на UniCredit Bulbank.


Мартин Панайотов

Мартин Панайотов е в ИТ индустрията от 1997 с основна ориентация в уеб разработки и онлайн маркетинг. Той е на чело на успешна социална мрежа насочена към САЩ и Великобритания. В момента е управител на онлайн маркетинг агенцията Weberest.


Ивайло Шолеков

Ивайло е предприемач в областта на уеб базираните приложения. Управлява няколко собствени такива и други за трети страни. След известни “неуспехи” в офлайн предприемачеството към момента основно се занимава с уеб разработки. Харесва качествените инструменти и добре свършената работа. Обича хората, които не употребяват изрази като “не мога” и “това не може да стане”. Към момента упорито развива сайта за безплатни уроци на български език w3schools.bg.


Калоян Цветков

Калоян Цветков работи през последното десетилетие върху следващото поколение на една от най-обещаващите платформи за електронна търговия. Работата му предлага неизчерпаеми предизвикателства, където решаваща роля има сплотения и мотивиран екип, който расте всяка година, привличайки едни от най-добрите и способни млади таланти в града. Заедно с това работи върху собствен софтуерен продукт (който няколко години по-късно продава) и няколко PHP проекта с отворен код, сред които и популярната библиотека Krumo. Последните години е ангажиран като WordPress евангелист.


Вихрен Ганев

Вихрен Ганев е софтуерен инженер и стартиращ ИТ предприемач. Вихрен се стреми да помогне на жадните за знания хора от всички възрасти да се развиват и успяват, водейки курсове по програмиране и напътствайки ги за развитие на техните лични проекти. Сред най-интересните негови отличия са финансиран проект по Техностарт, спечелени хакатон за благотворителност и иновационен семинар, трето място за най-добра студентска компания. Удовлетворение и стимул да продължава дават събития като Ruse Hack, на които дори и ученици демострират задълбочени знания в сферите ИТ и предприемачество, а по-опитните представят качествени и готови за използване проекти.

Вихрен влага усилия да представи Startup Factory като предпочитано място за среща и работа на ИТ хората от града. Тук през деня кипи работа, а след това се провеждат курсове, срещи, презентации на бизнес и ИТ проекти и идеи.


Радостина Ганева

Завършила бакалавър „Компютърни системи и технологии“ в Технически университет – Варна и
магистър „Електронен бизнес и електронно управление“ в Софийски университет.
Разработва професионално приложения за Андроид устройства вече повече от 4 години.
Вземала е участие на състезания по програмиране и предприемачество в ролята на участник, ментор и жури.

В момента работи дистанционно от коуъркинга на Startup Factory.
Стреми се да помага в организационната работа на сдружението и поддръжката на споделеното работно място.