fbpx

Курсът PHP за начинаещи е предназначен да запознае курсистите с основите на програмния език PHP и да ги научи да създават динамични и интерактивни уеб сайтове. По време на обучението ще се разгледат основни концепции на уеб технологиите и обработка на потребителски данни чрез формуляри.

Курсът е предназначен за начинаещи в програмирането на PHP, които имат базови познания по езиците HTML , CSS и JavaScript.

Той ще бъде с продължителност 4 седмици (от 21.06.2020 г. до 12.06.2020 г.), като занятията ще се провеждат 1 път седмично – неделя от 10:00 до 13:30 часа.

Програма на курса Уеб програмиране на PHP за начинаещи:

 1. Въведение в програмния език PHP.
  • Инсталиране на PHP среда. Уеб сървър, PHP – интерпретатор.
  • Връзка между скриптовите езици PHP, HTML, JavaScript.Езикови конструкции и правила в езика PHP.
 2. Предаване на стойности на променливи.
 • Синтактични правила в езика PHP.
 • Дефиниране на променливи и константи. Типове данни.
 • Област на действие на променливите.
 • Основни оператори – аритметични, логически.
 1. Условен оператор.
 2. Предаване на информация чрез форми.
 3. Дефиниране и извикване на функции.

Вижте още: Жените също имат уменията да се справят успешно като програмисти.

Преподавател: Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“ – Русе, лектор по информатика в ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе.

Такса участие: 80 лв (включва 4 занятия по 3.5 астрономически часа)

Начало: 21 юни 2020

Регистрация тук

За въпроси телефон 0888 79 66 73.

Мястото на провеждане е споделеното работно пространство на Startup Factory – гр. Русе, ул. Цар Калоян 10, ет. 4. 

Отзиви от участници в предишни наши издания на Курса по основи на уеб програмирането:

Курсът Основи на уеб програмирането надхвърли очакванията ми и най-много ме мотивира да продължа да се развивам дигитално. Вероятно, защото е най-близо като тематика до това с което бих искала да се занимавам. Благодаря, че организирахте продължението на този курс и ми дадохте възможност да науча още повече неща. Ана

Преподаването беше на много добро ниво. Хареса ми практическата насоченост на курса.

Да останем дигитално неграмотни вече не е алтернатива. Това важи в еднаква степен, както за младежите, които скоро ще навлязат на пазара на труда, така и за работещите, които искат да имат успешна кариера в 21 век.

И тук не говорим само за високата заплата и многото възможности, които се разкриват пред един програмист. В много по-голяма степен е необходимо изграждането на разбиране как работят технологиите и развиването на логическо мислене и базови умения за програмиране. Софтуерът, мобилните приложения, сайтовете се ползват непрекъснато и затова придобиването на основни технически познания става все по-належащо.

Повече за лектора:

Сюзан Феимова - преподавател в Курс Уеб програмиране на PHP за начинаещи

Сюзан Феимова е старши учител по информатика и информационни технологии в Математическа гимназия „Баба Тонка“ – Русе, лектор по информатика в ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе. Тя е магистър по математика и информатика с дългогодишен преподавателски опит. Води извънкласни занимания за допълнително обучение на ученици по информатика и информационни технологии. Занимава се с подготовката на млади таланти и подпомага развитието и реализирането на идеите им.  Ръководител и треньор на отбори по състезателно програмиране и информационни технологии и жури в множество регионални и национални конкурси. Научен ръководител е на много ученици, заели призови места на национални и международни състезания. Има опит като лектор по различни дисциплини, включващи диапазон от основи на програмирането до по-напреднали или специализирани курсове по информатика и информационни технологии и курсове за използване на дигитални технологии в образованието.

Носител е на множество регионални, национални и международни награди и отличия:

 • Награда „Русе 2013“;
 • Национално отличие „Учител на годината по информатика за 2014 г.”;
 • Награда за иновации от Община Русе през 2014 г.;
 • Национална награда за дългогодишно участие, принос и заслуги в работата на Ученическия институт по математика и информатика към Българска академия на науките през 2015 г.;
 • Международно отличие от Министерството на образованието и науката на Руската Федерация през 2016 г.;
 • Национално отличие от ДНК, МОН и Google „Дигитален посланик в час и клас 2018” и др.

Aнгажира се активно с различни обучителни форми, тъй като вярва, че важна мисия на дигиталните технологии е не само да информират и забавляват, но и да подпомагат и улесняват дейностите в различни сфери, както и да формират значими ценности в обществото.

–-

След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Сдружение Стартъп Фектори превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици.

Целта ни е да направим информационните технологии достъпни и атрактивни за деца и юноши, като им предоставим първоначалните насоки и ресурси.

След това ще бъдем до тях и ще ги подкрепяме в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии – дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат.

Вече имаме първите успешни истории на завършили ученици, които започнаха работа в ИТ компании на начално ниво.

Сподели с приятели