fbpx
Днес ще ви представим Десислава Симеонова, която ще бъде част от нашия екип за следващите 9 месеца като стипендиант по програмата „Дигитален маркетинг за значими каузи“ на фондация Америка за България.

– Деси, може ли да ни кажеш накратко за себе си?

– Преди около месец се завърнах в България, след 12 годишен престой в чужбина. Прекарах 7 години на о-в Кипър и 5 години в Англия. През това време, съвместно с работата ми, успях да завърша МИО във ВСУ „Черноризец Храбър“ и магистратура по международен маркетинг в Anglia Ruskin University, Лондон.

 

– Какво те накара да се прибереш в България, и в частност Русе?

– Родена съм в Русе, и винаги съм обичала своя град. Вярвам, че той може да получи онзи блясък, който е имал в края на 19-ти век, а именно ключов административен, търговски, транспортен и културен център. Като човек, прекарал почти половин живот извън пределите на страната, дълбоко съм вярвала, че всичко е временно (нищо, че го отложих толкова години), и че трябва да взема всичко научено и да го приложа у дома. Темите за демографията, емиграцията винаги са ме вълнували и смятам, че трябва да насърчаваме младите българи да се връщат към собствената си традиция и да се вкореняват отново.

– Какви бяха мотивите ти да се включиш в стипендианската програма „Дигитален маркетинг за значими каузи“ на фондация Америка за България?

– Дигиталният маркетинг е вълнуваща професия. Позволява ти да бъдеш креативен, като в същото време следваш стратегия. Това е и една от най-бързо развиващите се индустрии, а аз лично обичам в работата ми да има динамика. Кандидатствах по програмата, защото искам да развия своите умения в тази област, докато допринасям за кауза, в която силно вярвам.

– А каква е твоята кауза?

– Научих от живота си зад граница, че мотивацията да създаваш положителна промяна в мястото, с което си емоционално свързан е далеч по-голяма. Моята кауза съвпада напълно с мисията и целите на Startup Factory, а именно да променяме бизнес средата, да популяризираме предприемачеството, да изграждаме все по-необходимите в наши дни дигитални умения и да създадем общност от предприемчиви и идейни хора в гр. Русе.

– Какво очакваш от стажа в Startup Factory?

Очаквам да имам възможност да работя с мотивирани хора, да натрупам нови знания, контакти и да се идентифицирам с култура, която отразява моите ценности. Бих искала да бъда част от дигиталната трансформация и развитието на бизнес средата в България, да предизвикаме промяна в общността, и заедно с други ангажирани хора да постигнем общата цел.

– Коя е любимата ти българска дума?

– Устрем

– Как си представяш живота след 5 години?

– Любим въпрос! Виждам себе си със собствен проект в сферата на дигиталния маркетинг. Бих желала да използвам този инструмент за да правя нещо съществено, вдъхновяващо и запомнящо се. Искам и да бъда добър пример за хората, които не вярват, че в България, и в град като Русе, има бъдеще! Аз съм неплокатим оптимист! Никога не съм се оплаквала от живота си, той винаги е бил добър, но аз смятам да го направя значим!

Актуални обучения

19 ноември 2022

10 до 17 часа

5+ социални мрежи

12 ноември 2022

10 до 17 часа

5 тематични лекции

26 и 27 ноември 2022

14 до 17 часа

Програмиране с HTML и CSS

Настоящата публикация е създадена от екипа на сдружение Startup Factory в рамките на проект Развитие на дигитални и предприемачески умения в Русе и региона“, който се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на сдружение Startup Factory и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ или нейните партньори.

Америка за България - партньори на StartupFactory

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

Фондацията е плод на успеха на Българо- американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: us4bg.org

Лого БФЖ

Startup Factory e сдружение в обществена полза, което работи активно вече шеста година за развитието на дигиталните умения на ученици и възрастни от цялата страна. Екипът помага на стартиращи предприемачи с достъп до ресурси и материали и подходяща среда за развитие на бизнес идеите в глобален мащаб. От лятото на 2021 г. сдружението отвори вратите на Къщата на гражданските организации в Русе – местен хъб на активни хора и НПО от региона.

Сподели с приятели