fbpx
Share

Blockchain Training Alliance предлага безплатно онлайн обучение Основи на блокчейн.

Курсът е разработен за хора без технически умения, които планират да включат блокчейн технологията в техния бизнес.

Обучението не е подходящо за разработчици, които търсят по-задълбочено изучаване на блокчейн на ниво имплементиране на технологията и програмиране.

Какво се включва в това обучение Основи на блокчейн?

 • 6 часа лекции
 • 14 видео раздела
 • 1 година неограничен достъп до обучението
 • Възможност за спиране, паузиране, превъртане през всички раздели
 • Въпроси за проверка на знанията
 • 250 слайда презентации

Обучението е разработено за хора, които предпочитат да развиват уменията си по собствен график и според собственто си темпо.

Включен е общ преглед на блокчейн технологията, като основните теми са:

 • Какво е блокчейн – основи
 • Блокчейн и крипто валути
 • Защо да използваме блокчейн?
 • Децентрализирани мрежи
 • Видове блокчейн
 • Как се създават блокове?
 • Криптография и хеширане
 • Практически ползи от блокчейн

Онлайн обучението Основи на блокчейн е на английски език и всеки може да се включи безплатно от тук.

Кои са ползите за бизнеса от използването на блокчейн за сигурно споделяне на информация в интернет?

Защита на данните

Когато документи или файлове се разменят в децентрализирани системи като блокчейн, се създават цифрови доказателства. Тези цифрови доказателства не могат да бъдат променяни след това. Ако има промяна или ново взаимодействие с документ, тогава се създава друг запис. Всяка транзакция се изпълнява и се подписва по електронен път от цифровите идентичности на потребителите. По този начин се осигурява лесно и сигурно споделяне на документи в цифрова среда.

Проследяване

Проследяването е друг проблем, който може да бъде разрешен, ако при работа с данни се използва децентрализирана платформа. Рискът от загуба или присвояване на данни е практически близо до нулата. Това е много важно, когато няколко екипа трябва да си сътрудничат и да работят заедно. Освен това служителите могат лесно да проследяват състоянието на документите и всички видове споразумения, които трябва да бъдат комуникирани с техните клиенти или партньори.

Намаляване на разходите

Намалявване на разходите е друг фактор, който има значение. Споделянето на данни и последващата проверка на записите в децентрализираните системи, могат да бъдат много по-евтини в сравнение с облачните решения. Освен това, тъй като се елиминира нуждата от независим нотариус или посредник по плащанията, се спестяват разходи, свързани с поддържането им. От друга страна, използването на такива децентрализирани приложения елиминира рисковете от измами и помага при решаването на спорове, което също намалява разходите като цяло. Не на последно място, управлението на цифрови споразумения означава по-малко хартия и намаляване работата на служителите, свързана с печатане, съхранение и намиране на документи.

Прочетете още: Свободна зона Русе ще използва блокчейн за сигурно споделяне на документи

Прочетете още: Сигурно споделяне на информация и данни в интернет

Други наши публикации на тема блокчейн, може да прочетете в специалната ни страница.

––

Startup Factory e сдружение в обществена полза, работещо активно за развитие на предприемаческата екосистема и новите информационни технологии. Горди сме да заявим, че започнахме да работим с блокчейн стартъпи още от 2016.

Причината, поради която смятаме, че децентрализираните технологии ще трансформират из основи бизнес процесите, е прозрачността и страхотните хора, които се опитват да направят света по-добър чрез блокчейн.