fbpx
Share


Серия от безплатни онлайн събития за младежи бяха организирани от
 Сдружение Startup Factory този уикенд. Инициативата е част от програмата „Запознайте се и програмирайте“ и включи 4 вдъхновяващи лекции от различни области на дигиталния свят. 

На 26 септември участниците бяха поканени на две тематични събития в сферата на дизайна:

Първи стъпки в дизайна на интернет страница – работа с Adobe Photoshop

По време на събитието младежите разгледаха основните инструменти и техники за работа с програмата Adobe Photoshop. Лекторите споделиха работни ресурси и информация за сайтове за ползване на свободни изображения и други полезни материали. Запис на лекцията може да се проследи тук.

Безплатни онлайн събития за младежи по програмата „Запознайте се и програмирайте“ 2020

Дизайн на игри – дигитално рисуване на герои

По време на събитието бяха демонстрирани техники за  ползване на четки и селекции, как се придава дигитален облик на една идея като се започне от силует, бързи скици, форми и линии и се стигне до създаване на собствен дигитален персонаж. Запис на лекцията може да се проследи тук първа част и тук втора част.

Безплатни онлайн събития за младежи по програмата „Запознайте се и програмирайте“ 2020

А на 27 септември, събитията бяха насочени към програмирането:

Моята първа интернет страница с HTML и CSS

По време на събитието участниците създадоха своите първи уеб приложения, които публикуваха в интернет пространството. Бяха представени най-важните принципи в уеб програмирането посредством езиците HTML и CSS. Участниците разбраха, че програмирането не е сложно и всеки, който има желание може да създаде свой собствен сайт. Запис на лекцията може да се проследи тук.

Безплатни онлайн събития за младежи по програмата „Запознайте се и програмирайте“ 2020

 

Моят първи блог с WordPress

По време на събитието лекторката показа на младежите как да създадат свой виртуален блог, използвайки платформата WordPress. Участниците видяха през какви стъпки се минава при създаването на собствено виртуално пространство за споделяне: избиране на тема, подреждане и създаване на съдържание, оформяне на външния вид на сайта.

Безплатни онлайн събития за младежи по програмата „Запознайте се и програмирайте“ 2020

В събитията се включиха онлайн над 45 младежи от цялата страна, както и българи извън страната.

Целта на събитията беше  участниците да се запознаят нагледно с базови принципи в дизайна, дигиталното рисуване и програмирането. 

Успяхме да покажем на младежите, че да програмираш, да рисуваш и създаваш дизайн в дигиталното пространтсво е интересно, вълнуващо, забавно и много полезно занимание.

Безплатни онлайн събития за младежи по програмата „Запознайте се и програмирайте“ 2020

 

Проведените безплатни онлайн събития за младежи помогнаха на участниците да осъзнаят предимствата, които носят дигиталните технологии в 21 век.


Събитията се осъществяват благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, SAP и TechSoup, в рамките на програмата „Запознайте се и програмирайте“.

 

 

След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Сдружение Startup Factory превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици и младежи.

Обучението за развитие на ключови дигиталните умения, което Startup Factory предлага, допълва традиционната образователна система. Разработено е според изискванията на пазара и актуалните тенденции за обучение в сферата на най-новите технологии. 

Преподавателите са топ професионалисти, работещи активно за развитието на предприемаческата екосистема и информационните технологии в България.

Обучението в дигиталната сфера е един безкраен процес. Направете първите стъпки с нас!

Вижте още: Обучителна програма за развитие на дигиталните умения – сезон 2020-2021