fbpx

Подкрепяната от Startup Factory русенска стартираща компания ReCheck e номинирана и участва в силния конкурс EUTOP50 за най-иновативни европейски стартъпи. Екипът на ReCheck се включи в конференцията „Hemicycle Start-up Convention“ в голямата заседателна зала на Европейския Парламент в Брюксел на 28 ноември 2017 г. Номинацията е на евродепутата Андрей Новаков и е признание за прогреса при разработването на прототип за удобен и бърз достъп до блокчейн технологията. Мениджъри на ReCheck се срещнаха с представители на европейски институции, инвеститори и се възползваха от индивидуално подготвена за тях програма по време на събитието.

Пет български компании с голям иновационен потенциал бяха номинирани от г-н Андрей Новаков за участие в конкурса EUTOP50. В рамките на събитието финалистите разполагаха с 90 секунди, за да представят проектите си в залата Hemicycle – където се провеждат пленарните заседания на 751 членове на Европейския Парламент. Конференцията продължи с изложение на стартиращите фирми, индивидуални срещи и семинари за европейски финансови инструменти в подкрепа на стартъпи.

Това не е първото международно признание за ReCheck. Русенската стартираща компания вече привлече първата си инвестиция от холандски фонд и започна бизнес операции в Западна Европа.

Сподели с приятели