fbpx
Share

След успешното приключване на курсовете по фотография и дигитално рисуване в началото на юли и големия интерес от страна на участници и родители, продължаваме с нови групи през август, плюс нещо още по-интересно.

Целта на заниманията е да развият творческия потенциал на младежите и да осмислят свободното им време през лятото.

График на заниманията

5 – 9 август Курс по дигитално рисуване, лектор: Петя Бонева

Курсът има за цел да подобри визуалната култура на младежите и помогне да представят идеите си чрез съвременни софтуерни продукти. Дизайнерката Петя Бонева ще запознае участниците с известни автори и техните стилове в дигиталната сфера, основни инструменти в програмите Adobe Photoshop и Clip Studio Paint Pro и как да подготвят завършените творби за представяне в интернет пространството, подходящи платформи за развитие на дигитално творчество.

Повече за курса по дигитално рисуване и линк за регистрация тук

 

21 – 25 август Курс – въведение в икономиката и бизнеса „Предприемачът като откривател“, лектори: Мирияна Митева и Весислав Илиев

По време на курса ще бъдат разгледани основните икономически принципи, както и факторите за успех на всяко едно бизнес начинание. Учебният процес е интерактивен и забавен и се базира главно на използването на казуси, игри, примери и дискусии.

Всеки един от уроците разглежда поведението на хората, което лежи в основата на икономиката като наука, изучаваща човешкото действие. Курсът е адаптиран за ученици в гимназиална възраст 13-19 години. 

„Предприемачът като откривател“ е особено подходящ за младежите, които търсят алтернативна среда за изграждане на бизнес умения извън традиционната образователна система.

Основни теми са финансовата грамотност, обучението в основите на икономиката, предприемачеството и предприемчивостта като съвкупност от ценности като страст, мотивация и креативно мислене.

 

1-9 август Курс по фотография, лектор: Николай Ковачев

!! Местата за август са изчерпани, предстои сформирането на нова група през септември.

В непринудена обстановка с много практически примери и забавни истории, лекторът Николай Ковачев ще запознае курсистите с цифровата фотография, ще им помогне да придобият усет да подбират правилните настройки за постигане на въздействащи снимки. Курсът ще даде импулс на младежите за бъдещи занимания в сфери като дизайн и изкуство. Участниците ще придобият умения да виждат фотографска сцена във всяка една ситуация. Формирането на естетически усет и базови компетенции за софтуерна обработка на снимки са част от стойността на обучението.

Повече за курса по фотография и линк за регистрация тук.

 

За въпроси телефон 0888 79 66 73. Мястото на провеждане е климатизираното работно пространство на Startup Factory – гр. Русе, ул. Цар Калоян 10, ет. 4.

 


След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Сдружение Startup Fasctory превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици. Целта ни е да направим информационните технологии достъпни и атрактивни на деца и юноши, като им предоставим първоначалните насоки и ресурси. След това ще бъдем до тях и ще ги подкрепяме в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии – дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат. Вече имаме първите успешни истории на завършили ученици, които започнаха работа в ИТ компании на начално ниво.