fbpx

Хората зад Startup Factory

МИСИЯ & ЕКИП

КОИ СМЕ НИЕ?

Startup Factory е сдружение в обществена полза, създадено през март 2015 от група млади предприемачи, работещи в ИТ сектора. Това, което обединява всички, е готовността ни да подкрепяме хората, желаещи да развиват своите дигитални умения и да стартират свой собствен бизнес.

Мисия

Мисията ни е да развиваме ключови дигитални умения, както на ученици, така и на възрастни, осъзнали необходимостта от цифрови компетенции в 21 век.

Общност

Амбицията ни е да привличаме хора, споделящи общи интереси и цели в управлението на бизнес и споделянето на знания и ноу-хау, като създаваме общности.

Стойност

Целта ни е да изградим център за подкрепа и чрез създаването на реална стойност със страхотни продукти да променяме бизнес средата в България.

9

Години активна дейност

103

Проведени събития и обучения

3 311

Участници в събития и хакатони

307

Разработени прототипа и проекта

ВЕЧЕ 9 ГОДИНИ РАЗВИВАМЕ ВАШИТЕ УМЕНИЯ. ЗАЕДНО ГРАДИМ ПОДКРЕПЯЩА ОБЩНОСТ

През изминалите години успяхме да помогнем на стотици младежи от Русе да направят първите си стъпки в различни дигитални науки; десетки служители, фрийлансъри и стартиращи предприемачи от цялата страна да развият своите цифрови и бизнес умения; граждански активни хора от региона да регистрират своите НПО организации, за да формализират борбата си за смислени каузи.

Членство в Startup Factory

Академия Моята първа стартъп идея
Summer party 2023

ЕКИПЪТ НА STARTUP FACTORY

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

Startup Factory Team
^
ЕМИЛИЯН ЕНЕВ
Председател на УС
Емилиян Енев е председател на Управителния съвет на Сдружение Startup Factory, инициатор на организацията и нейна основна движеща фигура.

Той е сред основателите на Българската Стартъп Асоциация (BESCO) и носител на множество награди. Управляващ съдружник във високотехнологичната компания Recheck.

Неговите силни страни са свързани с управление на бизнес процеси, онлайн маркетинг, създаване на съдържание, валидация на идеи, привличане на клиенти и стратегии за монетизиране.

Startup Factory Team
^
Мартин Панайотов
Мартин Панайотов е в ИТ индустрията от 1997 с основна ориентация в уеб разработки и онлайн маркетинг.

Той е начело на успешна социална мрежа насочена към САЩ и Великобритания.

В момента е управител на онлайн маркетинг агенцията Weberest. Създател на платформата Realistimo – портал за имотни обяви.

Startup Factory Team
^
Вихрен Ганев
Вихрен Ганев е софтуерен инженер и стартиращ ИТ предприемач. Стреми се да помогне на жадните за знания хора от всички възрасти да се развиват и успяват, водейки курсове по програмиране и напътствайки ги за развитие на техните лични проекти.

Сред най-интересните негови отличия са финансиран проект по Техностарт, спечелени хакатон за благотворителност и иновационен семинар, трето място за най-добра студентска компания.

Вихрен влага усилия да представи Startup Factory като предпочитано място за среща и работа на ИТ хората от града. Тук през деня кипи работа, а след това се провеждат курсове, срещи, презентации на бизнес и ИТ проекти и идеи. Създател на платформата Realistimo – портал за имотни обяви.

Kaloyan
^
Калоян Цветков
Калоян Цветков работи през последните две десетилетия в една от най-добрите компании за електронна търговия – Upshot Commerce, (сега част от Mi9Retail), развивайки следващото поколение платформи за онлайн продажби от най-висок клас.

Калоян е лектор, спонсор и организатор на много семинари и събития в град Русе, посветени на информационните технологии и предприемачеството. Той организира първите срещи на IT общността в Русе, на които се обсъждат идеи като формирането на сдружение или споделено работно място в града.

Калоян е един от основателите на Startup Factory и е участвал в много от проектите и идеите на сдружението.

Startup Factory Team
^
Ивайло Шолеков

Ивайло Шолеков е предприемач в областта на уеб базираните приложения. Управлява няколко собствени приложения и други за трети страни. След известни “неуспехи” в офлайн предприемачеството към момента основно се занимава с уеб разработки.

Харесва качествените инструменти и добре свършената работа. Обича хората, които не употребяват изрази като “не мога” и “това не може да стане”.

Развива сайт за безплатни уроци на български език w3schools.bg

Уъркшоп изкуствен интелект
Ани и Дидо от Хабитати
Уъркшоп изкуствен интелект

ЕКИПЪТ НА STARTUP FACTORY

ОПЕРАТИВЕН ЕКИП

Teodora Eneva
^
Теодора Енева

Теодора Енева е част от управленския екип на Startup Factory, проектен мениджър от средата на 2018г. Инициирала и организирала е десетки обучения и събития за възрастни и ученици от гр.Русе и страната. Управлява и координира проектите, по които работи организацията, отговаря за комуникациите и дигиталните кампании.

Интересите ѝ са в сферата на образованието и модернизирането на методите за обучение в България.

Ана Тодорова
^
Ана Тодорова

Ана Тодорова развива дигиталния маркетинг на организацията. Тя поддържа интернет страницата на Startup Factory, както и платформата с видео курсове, чийто създател е. Пише съдържание по разнообразни теми като децентрализирани технологии, зелена и кръгова икономика, емоционална интелигентност, лидерство и други.

Взима интервюта от интересни и мотивиращи личности. Ани създава визуалното съдържание за сайта и социалните мрежи, както и за всички печатни и рекламни материали. С нейната активна роля организацията има изградена маркетингова стратегия за социалните мрежи и за развитието на общността. Startup Factory дължи свежото си онлайн присъствие на нейните умения и неизчерпаеми идеи.

Авторски профил ✎

Startup Factory Team
^
Радостина христова
Радостина Ганева е завършила бакалавър „Компютърни системи и технологии“ в Технически университет – Варна и магистър „Електронен бизнес и електронно управление“ в Софийски университет.

Разработва професионално приложения за Андроид устройства вече повече от 6 години.

Вземала е участие на състезания по програмиране и предприемачество в ролята на участник, ментор и жури.

ИСКАШ ЛИ ДА РАЗБИРАШ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ ПРЕДИ ВСЕКИ ДРУГ?

Запиши се за месечния ни бюлетин и ще научаваш всичко първи: събития, обучения, новини и възможности.

ЕКИПЪТ НА STARTUP FACTORY

Основни лектори

Сюзан Феимова
^
Сюзан Феимова
Сюзан Феимова е старши учител по информатика и информационни технологии в Математическа гимназия „Баба Тонка“ – Русе, лектор по информатика в ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе.

Тя е магистър по математика и информатика с дългогодишен преподавателски опит. Води извънкласни занимания за допълнително обучение на ученици по информатика и информационни технологии.

Занимава се с подготовката на млади таланти и подпомага развитието и реализирането на идеите им.

Курс Графичен дизайн с Боби Петков
^
Боян Петков
Боян Петков е професионален дизайнер с над 15 годишен опит. Доктор по ергономия и промишлен дизайн, има изследователски интереси в областта на музикалната визуализация и търсенето на синергия между физическия и дигиталния свят. Специализирал дизайн в Австрия, Италия и Гърция.

Обича работата в екип и участва в иновационни стартиращи бизнес проекти, прилагащи съвременни технологии в информационния дизайн. Освен това работи на свободна практика по мултидисциплинарни проекти, разработка на мобилни приложения, уеб дизайн, продуктов дизайн, дизайн на опаковка, лого дизайн, графичен дизайн.

Петя Бонева
^
Петя Бонева

Петя Бонева се занимава с дизайн и дигитално рисуване от 2007г. Завършва докторска степен по дизайн в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

С над осем години опит в гейминг индустрията и активно участие като стриймър и дизайнер/илюстратор в международни проекти от лятото на 2018 г., творбите й са представени на изложби в ключови градове по целия свят, включително Ню Йорк, Холивуд, Маями, Ливърпул, Барселона, Берлин, Бали и други. Най-новите творби на Петя Бонева, а всичко за нея вижте тук.

ЕКИПЪТ НА STARTUP FACTORY

ДОБРОВОЛЦИ & СТАЖАНТИ

Нашите безценни стажанти и доброволци оказват огромна помощ в подкрепа дейностите на Startup Factory. Техните проактивност и креативност са насочени както към създаване на съдържание за социалните канали и уебсайта на сдружението, така и при подготовката на редица събития, сред които и най-мащабното – станалото традиционно Парти на общността.

С доброволческия си труд младежите допринасят за развитието на нашата общност, като същевременно участват безплатно във всички обучения и събития, организирани от нас, запознават се с интересни и успешни хора и добиват опит в редица области.

Ако и ти смяташ, че можеш да допринесеш за развитието на общността на Startup Factory, пиши ни на ✉ info@startupfactory.bg и ни опиши с каква доброволна дейност би желал и би могъл да се включиш.

^
НИКОЛ
Активен доброволец от 2022 г.
Петя Бонева
^
МАРИЯ
Активен доброволец от 2022 г.
Петя Бонева
^
БЕЛА
Активен доброволец от 2022 г.
Петя Бонева
^
ЕМА
Активен доброволец от 2022 г.
Петя Бонева
^
МИХАЕЛА
Стажант 2021/22 г. Авторски профил ✎
Mihaela

СТАНИ И ТИ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА
STARTUP FACTORY

STARTUP FACTORY в НОВИНИТЕ

.. Стартъп идеите, които ще бъдат представени, имат силна местна компонента и вече печеливш бизнес модел….

Forbes Bulgaria

.. Идеята е на френската организация Snowball Effect, чийто екип идва в България по покана на Френското посолство в София и сдружение Startup Factory.….

Лидер.бг

..у нас има много хора, които искат да се развиват, но им липсват критични знания и умения...

Bloomberg.tv

..Блокчейн в държавната администрация – защо не?

OFFNews

.. Startup Factoryсе включиха в пан-европейската инициатива Startup Europe Week..

Bulgarian National Televison

.. събира на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи..

Утро

Нова рубрика с мотото „Проект на седмицата“ започва Startup Factory

DunavMost

..Startup Factory предлага работно място за предприемачи..

TVN

.. Те са млади, амбициозни, предприемчиви. Вярват, че светът може да се промени. Че те могат да променят света. Те са неколцина колеги и съмишленици от ИТ сектора..

НПО портал

.. бъдещето е дигитално и това е уникалният шанс на Русе да използва възможностите си..

Утро

.. Startup Factory стартира поредица от състезания по програмиране в цялата страна…

ComputerWorld

..организираме представяне на програмите и инициативите..

Junior Achievement

.. Startup Factoryорганизира поредица от събития..

TopNovini

..софтуерна разработка, онлайн предприемачество, информационните технологии и иновативните продукти..

Arena Media

..това събитие ще събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи ..

TechNews

..Startup Factory организира курс за разработка на интернет страници – предназначен за ученици..

RuseDirect