fbpx

Историята на Startup Factory

Startup Factory е сдружение в обществена полза, създадено през март 2015 от група млади предприемачи, работещи в ИТ сектора. Ядрото на екипа постепенно се оформи около ентусиасти като Емилиян Енев, Вихрен Ганев, Мартин Панайотов и Ивайло Шолеков. Това, което обединява всички, е готовността ни да подкрепяме хората, желаещи да развиват своите дигитални умения и да стартират свой собствен бизнес.

Startup Factory Team

Още през 2015 година Startup Factory отвори първото споделено работно пространство извън София и екипът ни започна да организира различни събития. Съвместно с Русенски Университет осъществихме първите състезания по програмиране в града, т.нар. хакатони. В тях се включиха близо 100 участници – ученици, студенти и работещи. Същата година Startup Factory започна първите безплатни курсове по програмиране в Русе и организира множество уъркшопи, презентации и други събития.

Сред най-амбициозните проекти през следващите години беше националната серия от хакатони CODE4TECH – състезания по програмиране в големите градове на България: Шумен, Хасково, Велико Търново, Варна и други.

Code4TECH

Мисия на Startup Factory

 

Мисията на организацията ни е да развива ключови дигитални умения, както на ученици, така и на възрастни, осъзнали необходимостта от цифрови компетенции в 21 век.

Амбицията ни е да привличаме хора, споделящи общи интереси и цели в управлението на бизнес и споделянето на знания и ноу-хау, като създаваме общности.

Целта ни е да се превърнем в център за взаимна подкрепа в начинанията и чрез създаването на реална стойност със страхотни продукти да променяме бизнес средата в България.

 

Изпълнени проекти

 

Проект „Работилница за дигитални умения“ |юни – декември 2016

Поредица от състезания по програмиране в големите градове на България CODE4TECH |май 2016 – октомври 2017 

Програма „Startup Basics“ | Spring 2018

Проект „Новите технологии и приложението им в града“ |юли – ноември 2018

Проект „Жените в дигиталния свят“ |септември-декември 2019

„Запознайте се и програмирайте“ |октомври 2019 и септември 2020

„Обучителна програма за развитие на дигиталните умения“ |септември 2020 – юни 2021

Програма „Аватар“ – Къщата на гражданските организации в Русе | юни 2021 – април 2022

„Развитие на дигитални и предприемачески умения в Русе и региона“ | октомври 2021 – септември 2023

Програми в подкрепа на украинци в Русе | май 2022 – май 2023

 

Членство в Startup Factory

 

Ако споделяте визията, целите и ценностите на Startup Factory, имате възможност да кандидатствате за членство в организацията и да се включите в нейните дейности.

Нетуъркинг парти на Стартъп Фектъри

Научете повече за нашия екип

Управителен съвет:

Емилиян Енев

Емилиян Енев

Емилиян Енев е председател на Управителния съвет на Сдружение Startup Factory, инициатор на организацията и нейна основна движеща фигура.

Той е сред основателите на Българската Стартъп Асоциация (BESCO) и носител на множество награди. Управляващ съдружник във високотехнологичната компания Recheck.

Неговите силни страни са свързани с управление на бизнес процеси, онлайн маркетинг, създаване на съдържание, валидация на идеи, привличане на клиенти и стратегии за монетизиране.

Мартин Панайотов

Мартин Панайотов

Мартин Панайотов е в ИТ индустрията от 1997 с основна ориентация в уеб разработки и онлайн маркетинг.

Той е начело на успешна социална мрежа насочена към САЩ и Великобритания.

В момента е управител на онлайн маркетинг агенцията Weberest. Създател на платформата Realistimo – портал за имотни обяви.

Вихрен Ганев

Вихрен Ганев

Вихрен Ганев е софтуерен инженер и стартиращ ИТ предприемач. Стреми се да помогне на жадните за знания хора от всички възрасти да се развиват и успяват, водейки курсове по програмиране и напътствайки ги за развитие на техните лични проекти. Сред най-интересните негови отличия са финансиран проект по Техностарт, спечелени хакатон за благотворителност и иновационен семинар, трето място за най-добра студентска компания.

Вихрен влага усилия да представи Startup Factory като предпочитано място за среща и работа на ИТ хората от града. Тук през деня кипи работа, а след това се провеждат курсове, срещи, презентации на бизнес и ИТ проекти и идеи. Създател на платформата Realistimo – портал за имотни обяви.

Калоян Цветков

Калоян Цветков

Калоян Цветков работи през последното десетилетие върху следващото поколение на една от най-обещаващите платформи за електронна търговия.

Работата му предлага неизчерпаеми предизвикателства, където решаваща роля има сплотения и мотивиран екип, който расте всяка година, привличайки едни от най-добрите и способни млади таланти в града.

Заедно с това работи върху собствен софтуерен продукт (който няколко години по-късно продава) и няколко PHP проекта с отворен код, сред които и популярната библиотека Krumo.

Последните години е ангажиран като WordPress евангелист.

Ивайло Шолеков

Ивайло Шолеков

Ивайло Шолеков е предприемач в областта на уеб базираните приложения. Управлява няколко собствени приложения и други за трети страни. След известни “неуспехи” в офлайн предприемачеството към момента основно се занимава с уеб разработки.

Харесва качествените инструменти и добре свършената работа. Обича хората, които не употребяват изрази като “не мога” и “това не може да стане”.

Развива сайт за безплатни уроци на български език w3schools.bg

Екип:

Теодора Енева

Теодора Енева

Теодора Енева е част от управленския екип на Startup Factory, проектен мениджър от средата на 2018г. Инициирала и организирала е десетки обучения и събития за възрастни и ученици от гр.Русе и страната. Управлява и координира проектите, по които работи организацията, отговаря за комуникациите и дигиталните кампании.

Интересите ѝ са в сферата на образованието и модернизирането на методите за обучение в България.

Ана Тодорова

Ана Тодорова

Ана Тодорова е човекът, който развива дигиталния маркетинг на организацията. Тя поддържа интернет страницата на Startup Factory, както и платформата с видео курсове, чийто създател е. Пише съдържание по разнообразни теми като децентрализирани технологии, зелена и кръгова икономика, емоционална интелигентност, лидерство и други. Взима интервюта от интересни и мотивиращи личности. Ани създава визуалното съдържание за сайта и социалните мрежи, както и за всички печатни и рекламни материали. С нейната активна роля организацията има изградена маркетингова стратегия за социалните мрежи и за развитието на общността. Startup Factory дължи свежото си онлайн присъствие на нейните умения и неизчерпаеми идеи.

Радостина Ганева

Радостина Ганева

Радостина Ганева е завършила бакалавър „Компютърни системи и технологии“ в Технически университет – Варна и магистър „Електронен бизнес и електронно управление“ в Софийски университет.

Разработва професионално приложения за Андроид устройства вече повече от 6 години.

Вземала е участие на състезания по програмиране и предприемачество в ролята на участник, ментор и жури.

Основни лектори:

Сюзан Феимова

Сюзан Феимова

Сюзан Феимова е старши учител по информатика и информационни технологии в Математическа гимназия „Баба Тонка“ – Русе, лектор по информатика в ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе.

Тя е магистър по математика и информатика с дългогодишен преподавателски опит. Води извънкласни занимания за допълнително обучение на ученици по информатика и информационни технологии.

Занимава се с подготовката на млади таланти и подпомага развитието и реализирането на идеите им.

Боян Петков

Боян Петков

Боян Петков е професионален дизайнер с над 15 годишен опит. Доктор по ергономия и промишлен дизайн, има изследователски интереси в областта на музикалната визуализация и търсенето на синергия между физическия и дигиталния свят. Специализирал дизайн в Австрия, Италия и Гърция.

Обича работата в екип и участва в иновационни стартиращи бизнес проекти, прилагащи съвременни технологии в информационния дизайн. Освен това работи на свободна практика по мултидисциплинарни проекти, разработка на мобилни приложения, уеб дизайн, продуктов дизайн, дизайн на опаковка, лого дизайн, графичен дизайн.

Петя Бонева

Петя Бонева

Петя Бонева се занимава с дизайн и дигитално рисуване от 2007г. Завършва докторска степен по дизайн в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Работи повече от осем години в сферата на гейминг индустрията, а от лятото на 2018г. взима активно участие в децентрализираната платформа за живи предавания Dlive едновременно като стриймър и дизайнер по различни проекти.

В новините


.. Startup Factory стартира поредица от състезания по програмиране в цялата страна…

ComputerWorld

..първото многофункционално пространство за нови IT бизнес инициативи..

Capital.bg

.. Startup Factoryсе включиха в пан-европейската инициатива Startup Europe Week..

Bulgarian National Televison

.. събира на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи..

Utro

Нова рубрика с мотото „Проект на седмицата“ започва Startup Factory

DunavMost

..Startup Factory предлага работно място за предприемачи..

TVN

..организираме представяне на програмите и инициативите..

Junior Achievement

.. Startup Factoryорганизира поредица от събития..

TopNovini

..софтуерна разработка, онлайн предприемачество, информационните технологии и иновативните продукти..

Arena Media

..това събитие ще събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи ..

TechNews

..Startup Factory организира курс за разработка на интернет страници – предназначен за ученици..

RuseDirect