fbpx
Share

В курса ще бъдат представени важни технологии, инструменти и похвати за разработка на уеб приложения с езика JavaScript.

Целта на обучението е да се усвоят и усъвършенстват уменията за създаване на динамика и интерактивност в уеб сайтовете посредством скриптове. 

Курсът е предназначен за работещи или ученици в гимназиалния курс, които имат познания по езиците за създаване на уеб сайтове HTML и CSS.

Разработен е като продължение на курса Уеб програмиране за начинаещи.

Преподавател: Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“ – Русе, лектор по информатика в ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе.
Програма на курса:
1. Основни синтактични елементи на езика.
2.1.Масиви.
2.2. Функции.
2.3. Символни низове.
2.4. Обекти.
3. Промяна и създаване на HTML елементи чрез JavaScript. Работа с DOM/Document Object Model.
4. Промяна на CSS свойствата на елементите чрез JavaScript.
5. Обработка на изключения и грешки.
6. Обработка на събития.
7. Работа с дати и време. Tаймери в JavaScript.
8. Създаване на собствени динамични уеб сайтове.
Занятията ще бъдат със силна практическа насоченостУпражненията са застъпени при всяка среща, а допълнитело за самостоятелна работа ще бъдат задавани други. Дисциплината, която се налага от редовните занятия и зададената работа за вкъщи, благоприятства системното учене.

Участниците ще имат пълен достъп до обучителните материали за неограничен период, което ще им позволи да надграждат уменията си в удобно за тях време и с подходящо за тях темпо.

Продължителност 4 седмици по 3.5 астрономически часа.
JavaScript course
Занятията се провеждат в неделя от 12:00 до 15:30 ч по следния график:
Начало: 8 март 2020 г
Следващи срещи:
22 март,
29 март,
5 април 2020 г.
Такса участие: 120 лв (едномесечно обучение – 4 занятия)

Регистрация за курса: тук

За въпроси: телефон 0888 79 66 73

След приключване на едномесечния курс, по желание на курсистите, можем да продължим заниманията по същия график за нов месец. Друга възможност е всеки да продължи да надгражда уменията си индивидуално в зависимост от предпочитания си.

Притежаването на основни умения по програмиране, помага за разрибането как работят технологиите.

А това разкрива изключително много възможности. От една страна – професиите, пряко свързани с технологиите, но от друга – това е необятния дигитален свят, който променя изцяло начина на правене на бизнес и взаимоотношения между хората. Във всички случаи базовите познания за писане на код се превръщат в необходимо умение за разбиране на съвременния свят.

Прочетете още: Кои са петте най-търсени умения в дигиталния свят?

Защо да учим присъствено?

Живата връзка с преподавателя, възможността за бързо получаване на отговор и помощ при моментно затруднение, спестяват времето за лутане и търсене самостоятелно на решение на проблема. От друга страна общността, която се създава от курсистите, е незаменима по отношение на подкрепа и мотивираща среда от съмишленици. Създават се нови запознанства, обменя се опит, създава се приятна атмосфера. Дисциплината, която създават редовните занятия в определен ден и час, както и задачите за самостоятелна работа, се постига много по-лесно отколкото при ученето самостоятелно онлайн.

Онлайн обучението работи по-добре за напреднали. Най-трудно е в началото, както знаем: докато разбереш за какво става дума, докато свикнеш с материята, докато усвоиш работата с инструментите, докато натрупаш практика как да търсиш решения и да се справяш с техническите проблеми. Много по-вероятно е начинаещи, които започват да учат онлайн да се откажат при първата по-сериозна грешка или проблем, с които не могат да се справят.

Мястото на провеждане на курса е споделеното работно пространство на Startup Factory – гр. Русе, ул. Цар Калоян 10, ет. 4. 

Повече за преимуществата на работа в споделено работно пространство може да прочете: тук

Вижте още: Сайтове, създадени в рамките на обучението от предишни наши курсисти:

Хотел България

Тест по математика

Виртуална зоологическа градина

Он-лайн магазин

Kъща за гости „КАНДАФЕРИ“

Мебели онлайн

Повече за лектора:

Сюзан Феимова е старши учител по информатика и информационни технологии в Математическа гимназия „Баба Тонка“ – Русе, лектор по информатика в ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе. Тя е магистър по математика и информатика с дългогодишен преподавателски опит. Води извънкласни занимания за допълнително обучение на ученици по информатика и информационни технологии. Занимава се с подготовката на млади таланти и подпомага развитието и реализирането на идеите им.  Ръководител и треньор на отбори по състезателно програмиране и информационни технологии и жури в множество регионални и национални конкурси. Научен ръководител е на много ученици, заели призови места на национални и международни състезания. Има опит като лектор по различни дисциплини, включващи диапазон от основи на програмирането до по-напреднали или специализирани курсове по информатика и информационни технологии и курсове за използване на дигитални технологии в образованието.

Носител е на множество регионални, национални и международни награди и отличия:

  • Награда „Русе 2013“;
  • Национално отличие „Учител на годината по информатика за 2014 г.”;
  • Награда за иновации от Община Русе през 2014 г.;
  • Национална награда за дългогодишно участие, принос и заслуги в работата на Ученическия институт по математика и информатика към Българска академия на науките през 2015 г.;
  • Международно отличие от Министерството на образованието и науката на Руската Федерация през 2016 г.;
  • Национално отличие от ДНК, МОН и Google „Дигитален посланик в час и клас 2018” и др.

Aнгажира се активно с различни обучителни форми, тъй като вярва, че важна мисия на дигиталните технологии е не само да информират и забавляват, но и да подпомагат и улесняват дейностите в различни сфери, както и да формират значими ценности в обществото.

–-

След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Сдружение Стартъп Фектори превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици. Целта ни е да направим информационните технологии достъпни и атрактивни за деца и юноши, като им предоставим първоначалните насоки и ресурси. След това ще бъдем до тях и ще ги подкрепяме в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии – дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат.

Вече имаме първите успешни истории на завършили ученици, които започнаха работа в ИТ компании на начално ниво.