fbpx
Share

Курсът представлява серия от интензивни уъркшопи и менторски сесии за формулиране на концепция за дигитален продукт или онлайн проект. В рамките на  обучението участничките ще преминат през основните стъпки за оформяне на пълноценна стратегия за стартиращ бизнес. Специално внимание ще се обърне на процеса на валидиране на идеята и начините за ранно получаване на обратна връзка от пазара и първите потенциални клиенти. Предвиждат се серия от предизвикателства като симулация на реална работна среда в ранния етап на бизнес проект.

Вижте още: Приключи първата програма в Русе за развитие на ключови дигитални умения

Преподавател: Емилиян Енев

Курсът е насочен към жени и момичета, които имат само идеи за бизнес начинания или пък вече работят по свой продукт, но търсят насоки. Той е базиран на основни акценти от утвърдени стартъп методологии – Lean Canvas, Customer Development, Lean Startup и др. Управлението на дигитален проект ще бъде поставено на здравите основи на пазарни принципи и като стремеж за създаване на стойност. Участниците ще получат достъп до ефективни инструменти и техники, които ще ги предпазят от често срещани грешки и ще увеличат шансовете за успех на техните начинания.

Основни теми:

  • Защо се провалят повечето стартъп проекти?
  • Как да валидираме нуждите и болката на клиентите?
  • Как да формулираме предложение за стойност.
  • Диференциране и позициониране на пазара.
  • Канали за дистрибуция.
  • Маркетингова стратегия.
  • Стратегии за монетизация и иновативен бизнес модел.
  • Ключови партньорства.

На финала на курса участниците ще са разработили своя стратегия за дигитален проект и ще са направили първоначалната валидация на своите хипотези. Ще бъде формирана реалистична представа за стартирането на бизнес като постоянно откривателство, провеждане на експерименти, идентифициране на нужди и възможности и адаптиране към динамична бизнес среда.

Сред очакваните резултати е преодоляване на една от основните слабости на стартиращите предприемачи – пълният фокус и емоционална привързаност към собствения продукт, без да се дава сметка за реалните проблеми и нужди на клиентите.

Материали от курса, проведен през периода декември 2019 – януари 2020 г.:

Как да използваме социалните мрежи за бизнес и по-добро онлайн присъствие

Нашата селекция от книги за предприемачество и бизнес

За въпроси телефон 0888 79 66 73.

Повече за лектора:

Емилиян Енев е председател на Сдружение Стартъп Фектъри и негов инициатор. Той е сред основателите на Българската Стартъп Асоциация (BESCO) и носител на множество награди. Управляващ съдружник във високотехнологична холандска компания.

–––––––

Курсът е последният от трите обучителни курса, които се провеждат от проекта Жените в дигиталния свят, осъществен с подкрепата на Български Фонд за Жените.

Български фонд за жените (БФЖ) е единствената българска организация, която подкрепя  местни неправителствени организации (НПО), работещи по правата на жените за  постигане на реалната им равнопоставеност във всички сфери на обществения живот и за премахване на всяка форма на дискриминация.

Следете за още интересни курсове по дигитални технологии в нашата секция ОБУЧЕНИЯ.

Четете още статии от нашия блог:

Петте най-търсени умения в дигиталния свят

Жените имат уменията да се справят успешно като програмисти


След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Сдружение Стартъп Фектъри превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици. Целта ни е да направим информационните технологии достъпни и атрактивни за деца и юноши, като им предоставим първоначалните насоки и ресурси. След това ще бъдем до тях и ще ги подкрепяме в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии – дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат.

Вече имаме първите успешни истории на завършили ученици, които започнаха работа в ИТ компании на начално ниво.