fbpx
Share

Курсът „Основи на графичния дизайн“ е предназначен за хора с интерес към графичния дизайн и рекламата, без ограничение на възрастта. Целта му е да развитие базови умения за изграждане на графична композиция и усвояване на основните стъпки в творческия дизайн-процес. 

Какво ще науча?

Ще бъде разгледан системен работен подход с универсално приложение при решаване на практически задачи в сферата на графичния дизайн.

Наред с предложения метод на креативно мислене, ще бъде направено въведение в използването на Photoshop – софтуер за редактиране на цифрови изображения.

С цел усвояване на придобитите теоретични знания в рамките на обучението, ще бъде обсъден примерен графичен проект. Всеки от курсистите ще може да представи своя креативна визия, както и да упражни придобитите работни умения.

Кой може да се включи в курса Основи на графичния дизайн

Курсът Основи на графичния дизайн е подходящ за хора с любителски художествени интереси или начинаещи в сферата на приложния дизайн. Може да послужи и като добра отправна точка, чрез която желаещите да задълбочат познанията си в областта на визуалната естетика или лесно да преминат към обучение в друга сфера на дизайна. 

Преподавател: Боян Петков

Програма на курса Основи на графичния дизайн

  1. Цели на графичния дизайн, области на приложениеСистемен дизайн подход при решаване на креативни задачи.
  2. Базови композиционни елементи. Типография, видове шрифтове.
  3. Въведение в Photoshop. Работна среда на софтуера, запознаване с основни групи инструменти, цветова среда и файлови формати
  4. Практически занятия в Photoshop. Работа със слоеве, опции за редактиране на шрифт и работа с текст. Редакция на изображения, прилагане на филтри, техники за усвояване на векторни, растерни и клипинг маски.

Обучението приключи!

Вижте предстоящото онлайн обучение със същия лектор: Започни развитието си като UI дизайнер. Начало: 15 май 2021г.

Прочетете още: Приключиха курсовете по Графичен дизайн и Дигитално рисуване

Още отзиви за обученията на Startup Factory в Твоето мнение.бг

Какво казват нашите курсисти?

В Основи на графичния дизайн получих ценни съвети как да комбинирам цветове, форми и др., как да постигам баланс в посланията си. Харесаха ми и обсъжданията на проектите ни с преподавателя – това ми помогна много да откривам грешките си в уеб проектите си. 

Ана

В курса по дизайн бях впечатлена от изготвените презентации и личния опит на водещия на курса, неговият опит и примери. Самите практически задачи бяха прегледани от него и той имаше предложения за подобрение на практическото домашно, което ме мотивираше да направя повече практически проекти за оценка. По време на практиката лектора даде добри основни уроци и помагаше на всеки, който имаше нужда от допълнително внимание.

Петя

Прочетете още отзиви: Приключи първата програма в Русе за развитие на ключови дигитални умения

Вижте предстоящото онлайн обучение със същия лектор: Започни развитието си като UI дизайнер. Начало: 15 май 2021г.

За въпроси телефон 0888 79 66 73

Повече за лектора:

Боян Петков е професионален дизайнер с над 15 годишен опит. Доктор по ергономия и промишлен дизайн, има изследователски интереси в областта на музикалната визуализация и търсенето на синергия между физическия и дигиталния свят. Специализирал дизайн в Австрия, Италия и Гърция. Обича работата в екип и участва в иновационни стартиращи бизнес проекти, прилагащи съвременни технологии в информационния дизайн. Освен това работи на свободна практика по мултидисциплинарни проекти, разработка на мобилни приложения, уеб дизайн, продуктов дизайн, дизайн на опаковка, лого дизайн, графичен дизайн.

–-

Лого Америка за България

Обучението за развитие на дигиталните умения в Русе се осъществава с подкрепата на Фондация „Америка за България“

Вижте още от Програмата за развитие на дигиталните умения в Русе

След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Сдружение Стартъп Фектори превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици.

Целта ни е да направим информационните технологии достъпни и атрактивни за деца и юноши, като им предоставим първоначалните насоки и ресурси.

След това ще бъдем до тях и ще ги подкрепяме в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии – дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат.

Вече имаме първите успешни истории на завършили ученици, които започнаха работа в ИТ компании на начално ниво.