fbpx

След изключителния успех на курсовете по дигитално рисуване през лятото на 2019, подготвихме нов, изцяло онлайн курс, който ще се проведе през юни 2020. В четири последователни съботи ще се срещнете дистанционно с очарователната Петя Бонева, която ще ви разкрие невероятния свят на дигиталното творчество.

Запознайте се с основните инструменти и техники за рисуване в дигитална среда. Едновременно с това упражнявайте уменията си в къщи и задавайте въпроси.

Начало: 6 юни 2020

Курсът има за цел да въведе в основите на дигиталното изкуство, като заимстващо основните стилове и принципи на традиционното рисуване, да подобри визуалната култура на участниците и помогне да представят идеите си чрез съвременни софтуерни продукти.

Лекторът Петя Бонева ще запознае курсистите с известни автори и техните стилове в дигиталната сфера, основни инструменти в програмите Adobe Photoshop и Clip Studio Paint Pro и как да подготвят завършените творби за представяне в интернет пространството. Ще предложи подходящи платформи за развитие на дигитално творчество.

Онлайн курс дигитално рисуване

Обучението е насочено основно към ученици над 12 годишна възраст, но могат да се включат и по-възрастни начинаещи, които проявяват интерес. Ще бъде разделен на теоретична и практична част, последвана от дискусии и за финал живо предаване в платформата Dlive.

За да обърнем внимание на всеки участник, групата ще е максимум 10 човека.

Необходимо е курсистите да имат на разположение лаптоп или компютър и таблет за рисуване. Предварително трябва да си инсталират предпочитана програма за дигитално рисуване Adobe Photoshop или Clip Studio Paint Pro.

Регистрирай се тук

Онлайн курс дигитално рисуване

Лектор: Петя Бонева

Занимава се с дизайн и дигитално рисуване от 2007г.

Завършва докторска степен по дизайн в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Работи повече от осем години в сферата на гейминг индустрията, а от лятото на 2018г. взима активно участие в децентрализираната платформа за живи предавания Dlive едновременно като стриймър и дизайнер по различни проекти.

Повече от портфолиото на дизайнерката можете да видите тук:

https://www.artstation.com/katalina_ooma

https://www.facebook.com/katalinaooma

https://www.instagram.com/katalina_ooma

Курсът ще се провежда онлайн през месец юни, всяка събота от 17 до 19 ч. Последното занятие ще продължи за тези, които желаят, след 19 с включване в живо предаване в платформата Dlive.

Регистрирай се тук

Онлайн курс дигитално рисуване

Програма на курса:

Събота 6 юни: Какво е изобразително изкуство? Кратка история на изобразителното изкуство. Основни стилове и техники в него. Въведение в дигиталната среда.

Събота 13 юни Основни продукти в дигиталната среда – прилики и разлики. Векторни и растерни изображения. Основни инструменти в Adobe Photoshop и Clip Studio Paint Pro – кратко представяне на интерфейса и преимуществата им пред останалите софтуерни продукти.

Събота 20 юни:  Работа със слоеве, ефекти, текстури, плъгини. Запознаване с известни автори в дигиталната среда, характерни стилове и техники.

Събота 27 юни: Силата да се използват референции. Подготвяне на завършената дигитална творба в уеб пространството – избор на подходящи формати и размери за представяне във Facebook, Instagram, Twitter, Artstation.

След 19 ч курсът ще завърши със стрийминг в платформата Dlive – рисуване на живо и комуникация със зрители от цял свят. Петя Бонева ще запознае участниците с основните правила при предаване на живо, етикет на поведение, отношение и характер на стриймъра, какво го отличава от останалите и какво го прави успешен.

*** Участието в живото предаване след 19 ч на 27 юни е бонус за желаещите.

Уъркшопът по стрийминг има за цел да представи една сравнително млада за България сфера, но заемаща значително място в живота на милиони по света. През лятото на 2019 г той беше приет с изключителен интерес и ентусиазъм от страна на участниците в курса по дигитално рисуване.

Така участие в Онлайн курса по Дигитално рисуване: 70 лв / участник

Таксата се заплаща по банков път до 3 работни дни след регистрация. В противен случай мястото ви не се пази. Веднага след регистрация, ще получите имейл с банковите реквизити и повече информация за курса.

Регистрация за курса можете да направите от тук.

За въпроси телефон 0888 79 66 73.

Курсът ще се проведе изцяло в онлайн среда.

––-

Startup Factory e споделено работно място и клуб по предприемачество в град Русе.

След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в РусеСдружение Стартъп Фектъри превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици. Целта ни е да направим информационните технологии достъпни и атрактивни за деца и юноши, като им предоставим първоначалните насоки и ресурси.

След това ще бъдем до тях и ще ги подкрепяме в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии – дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат.

Свържете се с нас и ще се радваме да се запознаем и да ви помогнем.

Сподели с приятели