fbpx
Share

AI генераторите станаха важен инструмент в ръцете на артисти и дизайнери, предоставяйки им възможността да създават за секунди впечатляващи изображения. Затова няма да е пресилено да кажем, че Изкуственият интелект трансформира изцяло творческия процес само за последните няколко години. В следващата класация ви представяме 10-те най-добри AI генератора за 2024 г. според Codingem, с кратко описание на отличителните им характеристики.

 1. LimeWire AI Studio – Best AI Art Platform (Earn from your creations)

LimeWire се използва за лесно създаване на изображения (вкл. с планове за музика и аудио).
Потребителите могат да следват други, да изследват емисии с разнообразно съдържание и да се
възползват от блокчейн технологията, както и да печелят 70% рекламни приходи, като публикуват своето изкуство в LimeWire.  Наличен е безплатен пробен период. Ценовите планове варират от $0,00 до $49,90 на месец.

2. Nightcafe – Best for Easy Access

NightCafe се отличава с повече алгоритми и функции от останалите генератори. Работи на кредитна система – повече кредити позволяват на потребителите да генерират повече изображения. Лесен е за използване, с безплатен пробен период, който не изисква регистрация и данни за кредитна карта. Изображението се генерира в рамките на 30 секунди въз основа на текстови подкани. Има разширени опции за контрол и инструменти за генериране на видео. Има възможност за закупуване на печатна версия на генерираното изображение.

3. Stable Diffusion – Best for Image-to-Image Art

Stable Diffusion безпроблемно трансформира текста в реалистични изображения. Има възможност да генерира AI изображение от снимка или картинка. Използва най-новите постижения на AI. Напълно безплатен, но тъй като представлява по-скоро технология, отколкото инструмент, изисква да се направят специални настройки на компютъра, което предполага технически умения.

4. DALL-E 2 – Best for Generating Photorealistic Images

AI генератор на изображения, създаден от OpenAI, компанията зад GPT-3 и ChatGPT. Удобен за потребителя и достъпен за всички, не изисква технически или дизайнерски умения. Разполага с функции за редактиране и ретуширане, включително уникалния инструмент за четка.

Четката за рисуване позволява на потребителите да маркират част от изображение, да предоставят текстова подкана и да станат свидетели на промени в реално време.

Предлага се безплатен пробен период. След като се регистрирате на уебсайта на OpenAI, получавате безплатни кредити (напр. 50 за създаване на 50 изображения), с опция за закупуване на допълнителни.

5. MidJourney – Best for High-Quality Images

MidJourney предлага несравнимо качество на изображението и реализъм. Достъпен чрез ботове на Discord, лесен за използване (25 заявки с безплатна пробна версия).

6. Fotor – Best for Generating NFT Art from Images

Fotor GoArt е идеален за създаване на NFT изкуство, лек и удобен за ползване от начинаещи без технически или дизайн опит. Превръща въображението в цифрово изкуство за минути. 10 000+ налични шаблона за различни творчески проекти. Подчертава NFT аспекта на AI изкуствата.

Предлага се безплатен пробен период за тестване на възможностите на инструмента.
Платени планове: от $0 до $19,99/месец

7. Deep Dream Generator – Best for Multiple Art Styles

Freemium софтуер с безплатни функции. Абонаментът за пълния пакет струва $8,99/месец.
Генерира вариации на изображения в различни жанрове. Поддържа JPG и PNG формати.

8. Artbreeder – Best for Improving Image Quality

Генерира авангардни изображения, като използва последните AI разработки. Удобен за потребителя без необходимост от регистрация.

9. StarryAI – Best for Generating NFTs for Free

StarryAI е многофункционален AI генератор с версии за уеб, iOS и Android, позволяващ на потребителите да създават изкуство в движение. Предоставя на потребителите пълни
права върху генерираните изображения. Инструментът е напълно безплатен за тестване, налични са опции на достъпни цени до$15,99. Безплатен NFT генератор за създаване на уникално NFT изкуство с потенциал за продажби.

10. Runway ML – Best for Video Editing and Animations

Runway ML е удобна за потребителя платформа, позволяваща на създателите да разработват и публикуват модели за машинно обучение без кодиране, обслужващи различни медии като видео, аудио и текст. Предлага 30+ AI Magic Tools за генериране и редактиране на съдържание. Включва професионален онлайн софтуер за редактиране на видеозаписи. Дава приоритет на безопасността на потребителите. Предлагат се различни ценови планове: Ограничено генериране на изображения и видео (безплатно). Стандартно: $12 на потребител на месец или $144 на потребител годишно.

Как да използваме етично AI арт генераторите

Етичното използване изисква спазване на политиките на AI генераторите, зачитане на интелектуалната собственост чрез избягване генерирането на съдържание, защитено от авторски права или търговски марки, и гарантиране на поверителността, като не се създават изображения на физически лица без тяхното съгласие.

Спазването на моралните норми и избягването на всичко, което може да обиди, навреди или засили стереотипите, е от съществено значение. Генерираните от AI изображения трябва да се използват само когато е подходящо, особено когато се изисква автентичност.

Също така е важно да се следят актуализациите на политиките за поверителност на генераторите, а когато е необходимо, трябва да се отбележи ясно, че изображенията са генерирани от AI.

Автор на статията: Теодора Енева

Информацията е базирана на материали, подготвени за курса „Изкуственият интелект за създаване на визуално съдържание“ от лектора Петя Бонева.

виж тук всички наши видео курсове и свободни материали за развитие на дигитални и предприемачески умения

⬇️ Най-новите предложения ⬇️

Курс ИИ в изкуството

Подобни статии

Как се създава силна парола?

Как се създава силна парола?

Една от първите и най-важни стъпки към защитата на вашите данни е създаването на силна парола. Но какво всъщност означава „силна парола“?

За Startup Factory:

Startup Factory logo

Startup Factory e сдружение с нестопанска цел, което работи от 2015 година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на младежи и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в България. През 2022 г. организацията създаде платформа с видео обучения, записи от уебинари и много безплатни ресурси в помощ на всеки, който желае да повишава квалификацията си самостоятелно откъдето и когато пожелае. 

ИСКАШ ЛИ ДА РАЗБИРАШ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ ПРЕДИ ВСЕКИ ДРУГ?

Запиши се за месечния ни бюлетин и ще научаваш всичко първи: събития, обучения, новини и възможности.