fbpx
Share

Отново учениците на нашата проподавателка по програмиране печелят награди от престижна международна конференция.

Конференцията за компютърни системи и технологии CompSysTech’21 се проведе на 18 и 19 юни в Русенски университет „Ангел Кънчев”. В ученическата секция участваха 4 ученици, изучавали уеб програмиране в курсовете на Startup Factory през последните две години.

Техен преподавател е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии и основен лектор в направление ПРОГРАМИРАНЕ на Програмата за развитие на дигиталните умения на Startup Factory.

Учениците се представиха чудесно и силно впечатлиха журито със своите проекти.

Александър Няголов – ученик в 9 клас спечели най-голямото отличие КРИСТАЛЕН ПРИЗ с доклад на тема „Финансова грамотност за деца”.

ОТЛИЧНО се представиха и 9-то класничката Светлозара Кирова с доклад на тема „Математиката в музиката” и Арзу Тейкова от 11 клас и Есра Тейкова от 7 клас с тяхната разработка „Приказната гора на математиката ”.


Поздравления момичета и момчета, гордеем се с вас 🏆🏆

––

Сюзан Феимова води курсовете по уеб програмиране за гимназисти и за възрастни в Програмата за развитие на дигиталните умения на Startup Factory

Обучението е със силна практическа насоченост, като участниците се научават да изграждат уеб страници с различна тематика и сложност.

Програмата включва Основите на уеб програмирането с езиците HTML, CSS и JavaScript, както и PHP и бази данни.

Курсовете по програмиране са подходящи както за бъдещи програмисти, така и за специалисти с дигитални професии – дизайнери, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и други, за които умението да пишат и разбират код ще добави стойност в кариерата. Това обучение е добра основа, чрез която може да се задълбочи в изучаването или лесно да се премине към друг програмен език.

––

След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Сдружение Стартъп Фектори превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици.

Целта ни е да направим информационните технологии достъпни и атрактивни за деца и юноши, като им предоставим първоначалните насоки и ресурси.

След това ще бъдем до тях и ще ги подкрепяме в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии – дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат.

Вече имаме първите успешни истории на завършили ученици, които започнаха работа в ИТ компании на начално ниво.

Startup Factory logo

Startup Factory e организация с нестопанска цел, която работи вече шеста година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици, студенти и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в региона. През 2022 г. организацията създаде платформа с видео обучения, записи от уебинари и много безплатни ресурси в помощ на всеки, който желае да повишава квалификацията си самостоятелно откъдето и когато пожелае.