fbpx
Share

Startup Factory е технологичния магнит в Русе и много от значимите IТ проекти в града стартират в нашата общност.

Именно на Startup Factory дължи своето съществуване най-новият проект в областта на недвижимите имоти в града. Екипът зад проекта се запознава в Startup Factory и впоследствие започва работа по Реалистимо.

По време на пандемията хората бяха принудени да преосмислят своето виждане за домовете в които живеят, поради факта, че времето, което прекарват вкъщи рязко се увеличи.

След-пандемичният живот предложи дори по-големи предизвикателства особено за хора с деца, на които им се налага да работят от вкъщи. Това подтикна много хора да търсят нов дом.

Така се роди и идеята за Реалистимо:

Основната цел на тази нова PropTech (property technology) платформа е да обедини всички видове обяви за недвижими имоти на едно място – продажби и наеми от частни лица, от професионални агенции, както и търгове на имоти (от частни и държавни съдебни изпълнители, синдици, общински търгове, държавни търгове и други).

Целта е максимално ефектна и масова презентация на имотите в нашия град.

Интересното предстои, защото с изграждането на база данни свързана с имотите, платформата ще става все “по-умна”.

Възможността за търсене в радиус около архитектурни забележителности, подробна статистическа информация за цени на имоти по квартали и сгради, автоматично генериране на списък с всички социални (болници, училища, детски градини), комуникативни (спирки, видове и достъпност на градския транспорт, наличие на паркоместа) и развлекателни аспекти на избрания квартал или улица са само част от замислените обновления, предвидени да улеснят потребителите във вземането на едно обосновано и информирано решение.

С оглед динамиката на съвременния живот, платформата е насочена към мобилните потребители.

Ние отчитаме факта, че повечето хора вършат работата си в движение от своите смартфони и използват компютри все по-рядко.

Платформата стартира от Русе, като се планира постепенно увеличаване на локациите, започвайки от селата и градовете около града.

Крайната цел е национално присъствие.

За начало Реалистимо предлага основно жилищни имоти. А следващият месец се очаква да се добавят бизнес имоти и земи.

Публикуването на безплатни обяви за недвижими имоти е замислено така, че всеки потребител да може бързо и лесно да публикува своята обява през мобилния си телефон или компютър.

 

Разбира се стартирането на нова платформа в един толкова конкурентен сектор предполага сериозен маркетинг.

Realistimo - един от значимите IТ проекти

Реалистимо е навсякъде в Русе.

Рекламата на платформата върви с пълна пара. Като започнем с радио реклами в четири популярни радиа, билборди по артериите на града, дигитални билборди на ключови кръстовища, реклами във Facebook, Instagram, Google, TikTok; специална рекламна кампания в YouTube и публикуване на новини от Реалистимо в пет от най-четените русенски новинарски сайтове..

И това е само началото.

Ето и рекламния клип, който се върти в момента в YouTube:

От платформата споделят, че за Русе през 2021 най-търсени за продажба са апартаментите в квартал Възраждане. А при наемите, най-търсени са жилищата в центъра на Русе.

Лого БФЖ

Startup Factory e сдружение в обществена полза, регистрирано в Русе. Екипът работи активно вече шеста година за развитието на дигиталните умения на ученици и възрастни от цялата страна. Подпомага стартиращи предприемачи в техните първи стъпки в бизнеса. От лятото на 2021 г. сдружението отвори вратите на Къщата на гражданските организации в Русе – местен център, който подкрепя граждански активни хора и неправителствени организации по пътя им към успеха.

Не пропускай информация за нашите събития и обучения.

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

и веднага ще получиш две свободни за сваляне електронни книжки на тема МАРКЕТИНГ & БЛОКЧЕЙН