fbpx
Share

Хей! Ти си студент и мечтаеш да оползотвориш времето си през лятото с нещо смислено, градивно и забавно? Копнееш да прекараш време сред други свежи хора с яки мисии, професии и занимания?

Супер, попаднал си на точното място и имаме нещо яко да ти кажем: 

Стартира конкурса #ГРАЖДАНСКИСТОПАДЖИИ! 

Какво е това ли? Инициатива, която цели да свърже студенти (това си ти) и граждански организации (другите свежи хора), които в летните месеци активно и заедно да взаимоДействат за различни каузи в различни точки на страната – от почиствания в квартала до помощ в дигиталния маркетинг.

С две думи – яки каузи си търсят яки доброволци, а конкурсът е мястото, където ще се срещнем.  

ЗАЩО #ГРАЖДАНСКИСТОПАДЖИИ?

Конкурсът е част от инициативата Пътеводител на гражданския стопаджия на Български център за нестопанско право. В нея участват студенти и преподаватели от Софийски и Пловдивски университет, граждански организации и съвременни активисти. Вярваме, че пътуването е процес на учене, собствен опит и изграждане на собствена гледна точка на база информация, проучване и личен контакт. 

Пътуването е за всеки гражданин в обществото по пътя към обЕдинението и промяната към по-добро. Целта на конкурса е да включим повече млади хора (студенти) от страната и чрез действие да ги срещнем с активни граждански организации и ги направим част от дейното гражданско общество.

СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ В STARTUP FACTORY

Мисията на нашата организация е да развива ключови дигитални умения, както на ученици, така и на възрастни. Задачите, които Гражданският стопаджия ще изпълнява са свързани със създаване на визуално, текстово и видео съдържание за социалните мрежи на база предоставени от нас материали. Доброволецът ще бъде ангажиран да помага дистанционно с комуникационната ни кампания във Facebook и Instagram. Търсят се 2-ма граждански стопаджии!

Ако темата те вълнува и имаш опит със социланите мрежи, попълни ТОЗИ ФОРМУЛЯР до 30 юни. 

Бъди сред първите активисти, очакваме те. Не се колебай да ни пишеш на info@startupfactory.bg или да се обадиш на 0888 79 66 73, ако имаш някакви въпроси. 

Ощи при първата ни среща ще ти се случи следното:

  • Ще бъдеш подробно въведен в дейността на организацията и ще научиш кои са конкретните ангажименти на един доброволец, като теб. Това ще се случи по интерактивен начин под формата на среща, презентация, игра или нещо друго, с което да те спечелим за каузата;
  • Ще разбереш кои са точните задачи, с които ще бъдеш ангажиран, както и точния период на ангажиментите, ще се запознаеш с човека, с който ще работиш рамо до рамо;
  • Ще научиш повече за смисъла и значението на доброволчеството;
  • Ще общуваш с хора, запалени да движат света към по-добро;
  • Ще контактуваме само дистанционно, затова може да си във всяко кътче на света.

Как ти звучи до тук? Навихме ли те?

Е, има и няколко неща, които ще се очакват от теб, а именно:

  • Веднъж, щом избереш нашата организация за да доброволстваш, трябва да спазиш поетия ангажимент и да изпълниш поставените задачи;
  • Да се опиташ да научиш повече за дейността на организацията, дори това да е отвъд конкретните ти задачи. Знае ли човек, може и да откриеш бъдещата си работна среда. Ако не това – поне приятели до живот 😉
  • Ти си дигитална порода, не се съмняваме в това – документирай доброволчеството си чрез снимки, видео, постове в социалните мрежи и разкажи онлайн преживяването си като #ГражданскиСтопаджия;
  • Наесен с песен – ще те очакваме през септември в София на събитието #ГражданскиСтопаджии, посветено на темата доброволчество и бъди готов да споделиш опита си от лятото. 

 

За да не се чувстваш в хладки и непознати води в началото, сме предвидили да се срещнем с Тихомира Методиева-Тихич – слънчев специалист, многократно награждаван за доброволчество, от която ще научим как да си взаимодействаме по-пълноценно. 

За дигиталните ти приключения ще те подготви експертът по дигитално представяне Бояна Стоилова, която ще ти даде насоки как да разказваш завладяващо за преживяванията си.

Това е то.

 А сега е време да попълниш ТОЗИ ФОРМУЛЯР. Не се бави, срокът е до 30 юни!

Конкурс граждански стопаджия

Е, това са само част от дейностите, в които Гражданските стопаджии ще имат шанс да се включат през идните месеци. Очертава се едно динамично лято, изпълнено със смисъл и привкус на добре инвестирано време. 

 

РЕГИСТРИРАЙ СЕ ТУК!

Бъди сред първите активисти, запазили място сред шарените доброволческите редици. Очакваме те. Имаш време до 30 юни. Не се колебай да ни пишеш на info@startupfactory.bg или да се обадиш на 0888 79 66 73, ако имаш някакви въпроси. 

Startup Factory e сдружение в обществена полза, работещо вече шеста година за развитие на ключови дигитални умения на ученици и възрастни.

Организацията активно подпомага младите предприемачи в България. 

Виж още от нашите събития и обучения за развитие на дигиталните и предприемачески умения.

Не пропускай информация за нашите събития и обучения.

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

и веднага ще получиш две свободни за сваляне електронни книжки на тема МАРКЕТИНГ & БЛОКЧЕЙН