fbpx
Share

С персонализираните GPT AI модели (GPT-та), достъпни за абонатите на пакетите OpenAI Plus, Team и Enterprise, възможностите са безкрайни, но намирането на най-подходящия GPT за вашите нужди може да бъде трудно.

По-долу ви представяме най-полезните и интересни персонализирани GPT-та (няма да пропуснем и забавните!), които са налични и могат да се използват за подобряване на ежедневната ни работа. 

Но първо:

Защо персонализираните GPT са важни?

Персонализираните GPT-та не са просто модерна тенденция. Те променят начина, по който подхождаме към задачите и проектите.

Тези  AI инструменти могат значително да ускорят различни процеси, от създаването на съдържание до анализ на данни, а това ги прави незаменими в съвременния свят.

Ключът обаче е изборът на GPT-та, които съответстват на вашите уникални предизвикателства и цели.

 

Представяме ви 14 от най-добрите персонализирани GPT-та, които препоръчваме да тествате.

Линк към всяко GPT ще откриете като кликнете върху изображението.

1. Sous Chef от ChatGPT: Идеален за любители на готвенето или професионални готвачи, помага в генерирането на рецепти и планирането на менюта.

Sous Chef

2. PlaylistAI от Brett Bauman: Страхотен инструмент за любители на музика, създава персонализирани плейлисти, като подобрява музикалното преживяване.

PlaylistAI

3. FAQ Generator AI от Emanuele Scola: Незаменим за оптимизиране на уебсайтове, автоматично генерира FAQ секции от уеб съдържание.

FAQ Generator AI

4. Invideo AI от Invideo AI: Помощник за създаване на видео съдържание за различни социални медии като YouTube, TikTok, Instagram Reels или Shorts. Създава професионално качество на видеата с минимални усилия.

Invideo AI

 

5. Convert Anything от Pietro Schirano: Улеснява конвертирането на файлове в различни формати, включително изображения, аудио, видео и документи. 

Convert Anything

 

6. DesignerGPT от Pietro Schirano: Помага в създаването и хостването на уебсайтове от блогове до страници с портфолио. Подходящ е дори за хора без опит в програмирането. 

DesignerGPT

 

7. Sticker Whiz от ChatGPT: Помага в дизайна на уникални стикери за лична употреба или брандиране.

Sticker Whiz

8. The Negotiator от ChatGPT: Подобрява уменията за преговаряне в различни професионални ситуации, като например, ако се подготвяте за интервю за работа, бизнес сделка или друга ситуация, в която преговорите са ключови. The Negotiator предлага насоки и стратегии, които да ви помогнат да се представите ефективно и уверено. 

The Negotiator

 

9. Canva от Canva: Универсален инструмент за дизайн, подходящ за създаване на различни визуални материали, включително презентации, лога и публикации в социалните медии. Удобният за потребителя интерфейс го прави достъпен както за начинаещи в дизайна, така и за професионалисти. С огромна библиотека от шаблони и дизайнерски елементи, Canva опростява процеса на създаване на визуално привлекателни и професионални дизайни.

Canva

✨ Преоткрийте творчеството си с видео курса на Петя Бонева „Изкуственият интелект за създаване на визуално съдържание“. 🎨 Запознайте се с 2 от най-популярните арт генератори Midjourney и Stable Diffusion и овладейте магията на AI ✨
Вземете курса от тук

10. Video Summarizer AI от Klym Zhuravlov-Iuzefovych: Генерира образователни резюмета от дълги видеоклипове, което улеснява извличането и запазването на информация. Особено полезно за студенти, които разглеждат или се опитват да разберат сложни теми, както и за преподаватели, които искат да предоставят обобщено съдържание за своите курсове.

Video Summarizer AI

 

11. Finance Wizard от Titan Trades: Инструмент за инвеститори и търговци, предлагащ AI-базиран анализ на финансовите пазари. Прогнозира бъдещи цени на фондовия пазар и предоставя анализ за акции, опции, крипто, фючърси и валута. Въпреки че не е заместител на професионални финансови съвети, Finance Wizard може да бъде ценен помощник за вземане на информирани решения.

Finance Wizard

 

12. Simpsonize Me от Willem Van Awegen: Трансформира изображения в стил „Семейство Симпсън“.

Simpsonize Me

 

13. Grimoire от Mind Goblin Studios: Улеснява ученето и експериментирането при писане на код и създаване на цифрово изкуство. Неговият лесен за използване интерфейс го прави достъпен за начинаещи, докато неговата гъвкавост се харесва на опитни програмисти и художници.

Grimoire

 

14. Consensus от Consensus: AI научен асистент, предоставящ достъп до академични изследвания и статии. Осигурява достъп до над 200 милиона академични статии, предлагайки научнообосновани отговори с точни цитати. Независимо дали провеждате задълбочени изследвания или търсите бързи академични прозрения, Consensus е мощен инструмент за достъп до широка гама от научни ресурси.

Consensus

Бъдещето на персонализираните GPT-та.

Магазинът на GPT е място, където можете да намерите персонализирани GPT, които променят играта, когато става въпрос за ефективност и иновации на работния процес.
С абонамент за Chat GPT Plus, тези мощни инструменти са на един клик разстояние, готови да изведат вашите проекти на ново ниво. 

Автор на статията: Емилиян Енев

развий дигиталните си умения с нашите видео курсове

Курс ИИ в изкуството

Емилиян ЕневЕмилиян Енев е председател на сдружение Startup Factory и предприемач в сферата на новите технологии.

Един от основателите е на блокчейн компанията Recheck, която се занимава с адаптирането на технологията към нуждите на различните бизнеси.

Емилиян е участвал в разработването на няколко онлайн проекта и дигитални продукта, като неговите силни страни са бизнес мениджмънт, онлайн маркетинг, създаване на съдържание, валидиране на идеи, стратегии за монетизация и ангажиране на клиенти. 

Искаш ли да стартираш кариера в IT и Software Quality Assurance?

Подготви се с най-новия ни видео курс. Виж какво да очакваш⬇️

Подобни статии

10-те най-добри AI арт генератори през 2024

10-те най-добри AI арт генератори през 2024

AI генераторите са станали важен инструмент за артисти и дизайнери, предоставяйки им възможността да създават удивителни творби. В следващата класация представяме 10-те най-добри AI генератора за 2024 г.

Лого БФЖ

Startup Factory e сдружение с нестопанска цел, което работи от 2015 година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на младежи и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в България. През 2022 г. организацията създаде платформа с видео обучения, записи от уебинари и много безплатни ресурси в помощ на всеки, който желае да повишава квалификацията си самостоятелно откъдето и когато пожелае. 

ИСКАШ ЛИ ДА РАЗБИРАШ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ ПРЕДИ ВСЕКИ ДРУГ?

Запиши се за месечния ни бюлетин и ще научаваш всичко първи: събития, обучения, новини и възможности.