fbpx
Share

По случай 7-я си рожден ден

Startup Factory обявява конкурс

на тема 

„Предприемачество и/или граждански активизъм“

Разкажи ни какво е за теб да бъдеш предприемач. Какви трудности и предизвикателства срещаш като граждански активист?

Кой е твоят личен мотив да продължиш? Как се решават проблемите в обществото ни – чрез предприемачески бизнес проекти или чрез отстояване на гражданските ни права? Къде е пресечната точка?

А може би ти успяваш да съчетаеш и двете в стремежа си да направиш положителната промяна в света, за която мечтаеш?

Почерпи вдъхновение от тези уточняващи въпроси и ни изпрати твоята история в текстов или видео формат. Авторските творби могат да бъдат реални истории и събития или твоите уникални разсъждения върху нещо, което е успяло да те вдъхнови.

А ние и нашата аудитория нямаме търпение да видим твоя уникален поглед по темата.

Материалите ще публикуваме в социални ни мрежи, а най-добрите от тях ще получат награди. Една от тях ще бъде избрана от нашата аудитория чрез онлайн гласуване във Facebook страницата ни.

КАКВО ДА НАПРАВИШ, ЗА ДА УЧАСТВАШ?

1. Напиши есе или запиши авторско видео на тема „Предприемачество и/или граждански активизъм“.

2. Изпрати го на специалния ни имейл: startupfactory.competitions@gmail.com до 22 април 2022 г.

3. Добави твоето име и информация от къде си и с какво се занимаваш.

СЪСТЕЗАВАЙ СЕ ЗА ЕДНА ОТ ПЕТ НАГРАДИ

Награда за най-харесвано есе/видео в соц.мрежи

Ваучер за преживяване на стойност 150 лв

Награда за авторско есе

Едногодишен абонамент за Storytel на стойност 150 лв

Награда за авторско видео

Висококачествени аудио слушалки на стойност 150 лв

Два ваучера за младежи от Русе

за безплатно участие в тематично обучение в Седмицата на дигиталното изкуство и технологии в Русе, 1-10 юли

Какви за изискванията?

Творчески подход

Авторство

Индивидуално участие

Оригиналност

Няма възрастови ограничения за участниците

Краен срок за участие:

22 април, 23:59 ч.

Имейл за изпращане:

РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ БЪДАТ ОБЯВЕНИ НА 27 АПРИЛ 2022

Важно: Сдружение Startup Factory ще направи предварителен подбор на получените кандидатури за тяхното съответствие с темата и правилата на конкурса. Видеа и есета, които не отговарят на условията на конкурса, уронват доброто име на организатора, подстрекават към насилие или език на омразата няма да бъдат допуснати до оценка от журито, както и за публично гласуване.

Сдружение Startup Factory няма да популяризира по никакъв начин видеа и есета, чиито автори са отбелязали в имейла до организацията изричното си несъгласие творбите им да бъдат публикувани в социалните мрежи на организацията за гласуване от публиката.

За въпроси: 0888 79 66 73

Конкурсът цели популяризиране на предприемачеството и гражданската активност в Русе и региона.

Партньорите, които подкрепят Startup Factory в тези инициативи, са Фондация „Америка за България“ и Български център за нестопанско право.

ПАРТНЬОРИ:

Америка за България - партньори на StartupFactory

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

Фондацията е плод на успеха на Българо- американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: us4bg.org.

Български център за нестопанско право

Български център за нестопанско право (БЦНП) оказва подкрепа при изработването и прилагането на закони и политики с цел развитие на гражданското общество, гражданското участие и доброто управление в България. От 2001 г. до днес центърът работи усилено за създаването на устойчива правна среда за съществуването на нестопанския сектор.

БЦНП е основател на първата Къща на гражданските организации – споделено пространство за работа и сътрудничество между активни хора, стартиращи и развиващи се граждански организации. Къщата се намира в центъра на София на ул. „Христо Белчев“ 3, ет. 1.  

Организатор:

Startup Factory logo

Startup Factory е неправителствена организация, регистрирана в Русе, която работи вече седма година за подобряване на предприемаческата среда в региона и страната. Екипът организира обучения и тематични събития за развитие на дигитални умения на възрастни и ученици и помага при стратирането на техните онлайн проекти. От лятото на 2021 г. сдружението отвори вратите на КЪЩАТА НА ГРАЖДАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ в Русе – местен хъб за генериране на гражданска енергия и позитивна промяна в крайдунавския град.