fbpx
Share

Гледайте запис на 1-часовата лекция на тема „Modern Identity Security Platforms“.

Лекторът Иван Пепелов представя въвеждащи понятия в киберсигурността и основите на системите за управление на дигитална самоличност (Identity Management).

Видеото ще ви запознае със съставните части на тези системи, а именно Управление и Администрация на Дигиталната Самоличност, Управление на Достъп и Управление на привилегирования Достъп, и как те работят заедно, за да формират платформа за сигурност чрез дигитална самоличност.

Информацията е представена като за начинаещи в сферата на информационната сигурност.

Видеото представлява запис на лекцията, проведена в Русенски университет „Ангел Кънчев“ на 5 март, 2024г. 

Събитието бе организирано в партньорство с катедра „Компютърни системи и технологии“ към Русенски университет и компания IDVKM и е част от серията инициативи, които имат за цел да подобрят уменията на служителите на организациите на гражданското общество в областта на информационната сигурност.

Още материали по темата ще откриете в специализираната ни рубрика Киберсигурност.

За лектора:

Емилиян ЕневИван Пепелов е опитен IT специалист със силен фокус върху Немскоговорящите страни в Европа. Той е експерт по сигурността с над 10 години опит в управлението и администрирането на самоличността, управлението на достъпа и управлението на привилегирован достъп. Освен това той е (Agile) професионалист по управление на проекти и обучител по меки умения. От 2021 е CEO на IDVKM – сертифициран имплементатор в областта на Identity Management

 

EU Logo
Настоящата публикация е създадена от екипа на сдружение Startup Factory в рамките на проект InfoSec Skills+, който се реализира с финансовата подкрепа на Transatlantic Foundation по проект PROTEUS, съфинансиран от Европейския съюз. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на сдружение Startup Factory и не отразяват непременно вижданията на Европейския съюз или Европейската изпълнителна агенция по образование и култура. Европейският съюз и представляващият орган не могат да носят отговорност за тях.

Подобни статии

Обучения по Дигитални умения по програма „DigComp 2.1“

Обучения по Дигитални умения по програма „DigComp 2.1“

Възползвайте се от най-актуалната възможност по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027 г. на Агенцията по заетостта. Придобийте дигитални умения на базово ниво в съответствие с Европейската рамка – нива 1-2 от DigComp 2.1.

За Startup Factory:

Startup Factory logo

Startup Factory e сдружение с нестопанска цел, което работи от 2015 година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на младежи и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в България. През 2022 г. организацията създаде платформа с видео обучения, записи от уебинари и много безплатни ресурси в помощ на всеки, който желае да повишава квалификацията си самостоятелно откъдето и когато пожелае. 

ИСКАШ ЛИ ДА РАЗБИРАШ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ ПРЕДИ ВСЕКИ ДРУГ?

Запиши се за месечния ни бюлетин и ще научаваш всичко първи: събития, обучения, новини и възможности.