fbpx
Share

Серия от безплатни онлайн събития за младежи организира Сдружение Startup Factory този уикенд. Инициативата е част от програмата „Запознайте се и програмирайте“ и ще предложи 4 вдъхновяващи лекции от различни области на дигиталния свят. 

На 26 септември участниците ще могат да се включат в две тематични събития в сферата на дизайна:

Първи стъпки в дизайна на интернет страница – работа с Adobe Photoshop

Начало:  26 септември, 10:00 ч, онлайн през платформата zoom (на имейла, с който се регистрирате, ще получите линк за достъп)

По време на събитието участниците ще разгледат основните инструменти и техники за работа с програмата Adobe Photoshop. Ще бъде обсъден примерен графичен проект за креативна визия, ще се демонстрират работни умения.

Дизайн на игри – дигитално рисуване на герои

Начало: 26 септември, 15:00 ч, онлайн през платформата zoom (на имейла, с който се регистрирате, ще получите линк за достъп)

По време на събитието ще демонстрираме как се ползват четки и селекции, как се придава дигитален облик на една идея като се започне от силует, бързи скици, форми и линии и се стигне до създаване на собствен дигитален персонаж.

А на 27 септември, събитията ще бъдат насочени към програмирането:

Моята първа интернет страница с HTML и CSS

Начало: 27 септември, 10:00 ч, онлайн през платформата zoom (на имейла, с който се регистрирате, ще получите линк за достъп)

По време на събитието участниците ще създадат своите първи уеб приложения, които ще публикуват в интернет пространството. Ще бъдат представени най-важните принципи в уеб програмирането посредством езиците HTML и CSS, както и ще покажем на участниците, че програмирането не е сложно и всеки, който има желание може да създаде свой собствен сайт.

Моят първи блог с WordPress

Начало: 27 септември, 15:00 ч, онлайн през платформата zoom (на имейла, с който се регистрирате, ще получите линк за достъп)

По време на събитието ще покажем на младежите как да създадат свой виртуален блог, използвайки платформата WordPress. Участниците ще видят през какви стъпки се минава при създаването на собствено виртуално пространство за споделяне: избиране на тема, подреждане и създаване на съдържание, оформяне на външния вид на сайта.

Кой може да се включи в организираните безплатни онлайн събития?

Младежи до 24 годишна възраст с малък опит в дигиталната сфера или напълно начинаещи.

 

Каква е целта ни?

Целта на събитията е  участниците да се запознаят нагледно с базови принципи в дизайна, дигиталното рисуване и програмирането. 

Ще покажем на младежите, че да програмираш, да рисуваш и създаваш дизайн в дигиталното пространство е интересно, вълнуващо, забавно и много полезно занимание.

Поредицата безплатни онлайн събития ще помогне на участниците да осъзнаят предимствата, които носят дигиталните технологии в 21 век.

Вход за всички събития: свободен

За да ви изпратим линк към платформата за онлайн събитието, моля, регистрирайте се тук

Събитията се осъществяват благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, SAP и TechSoup, в рамките на програмата „Запознайте се и програмирайте“.

След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Сдружение Startup Factory превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици и младежи.

Обучението за развитие на ключови дигиталните умения, което Startup Factory предлага, допълва традиционната образователна система. Разработено е според изискванията на пазара и актуалните тенденции за обучение в сферата на най-новите технологии. 

Преподавателите са топ професионалисти, работещи активно за развитието на предприемаческата екосистема и информационните технологии в България.

Обучението в дигиталната сфера е един безкраен процес. Направете първите стъпки с нас!

Вижте още: Обучителна програма за развитие на дигиталните умения за възрастни и ученици в гр. Русе – сезон 2020-2021