fbpx
Share

Лятното парти на Startup Factory за трета поредна година се превърна в истински празник на общността. Организаторите събраха на едно място над 100 човека от различни среди – на бизнеса, науката и технологиите, културата и гражданския активизъм. Освен русенци, присъстваха също така и гости от партньорски организации от Велико Търново и Варна. Десетки деца и младежи също се включиха в партито заедно с техните родители и създадоха приятно оживена атмосфера в уютната градината на бар Luna. 

Емилиян Енев

Емилиян Енев – председател на Startup Factory откри събитието и след това даде думата на Мартин Панайотов – учредител на организацията и член на Управителния съвет още от създаването ѝ. 

Мартин Панайотов

Организаторите бяха подготвили изненади – забавни грамоти и отличия за най-активните членове на общността.

 

Калоян Цветков

Акцент на празника беше специално подготвения куиз, включваща интересни въпроси и предизвикателства за дейността и историята на Startup Factory, както и за спонсора на събитието ICP (Internet Computer).

ICP

Въпросите от играта обхващаха обща информация за ICP, но включваха и такива, свързани с техническите характеристики на протокола. Всички, които отговориха правилно, получиха награди – брандирани тениски на ICP.

парти

Много от присъстващите на партито бяха софтуерни инженери и куизът предизвика оживени дискусии относно разработването на децентрализирани приложения на ICP. Представители на компанията ReCheck демонстрираха своя продукт DataPond – платформа за защита и проследяване на данни, която AI използва за генериране на данни. Участниците обсъдиха различни аспекти при програмирането, като ICP слоят за идентичност. Скоростта на изпълнение на транзакциите и безпроблемното интегриране на функциите на web3 в централизирани уеб платформи предизвикаха най-голям интерес. 

парти

Организаторите се постараха да запознаят хората с общи интереси, което беше най-важната част на нетуъркинг събитието.

парти на ICP и Startup Factory

Вечерта продължи със станалото вече традиционно за летните партита на Startup Factory шоу със сапунени балони. Атракцията се изпълнява от приятелите на Startup Factory – бежанките от Украйна Алла и Ксения, потомки на Александър Бородин – един от най-бележитите композитори на руската класика.

Децата се забавляваха изключително много, дори някои родители и гости активно се включиха в играта.

Лятното нетуъркинг парти на общността на Startup Factory се провежда ежегодно през последните три години, като с него организаторите отбелязват края на учебния сезон. Още от атмосферата на събитието вижте тук:

Отзиви след събитието:

Отзив лятно парти
Отзив лятно парти

За ICP (Internet Computer Protocol):

ICPInternet Computer преоткрива изчисленията в блокчейн, като включва повече от 1000 човешки години усилия за научноизследователска и развойна дейност. Вече всичко е on-chain.

Визията на ICP е по-голямата част от световния софтуер да бъде заменен от смарт договори. За да постигне тази своя визия, ICP е проектиран да направи интелигентните договори толкова мощни, колкото традиционния софтуер.

Смарт договорите на ICP blockchain могат да използват стотици гигабайти памет и да изчисляват с пълната скорост на модерен процесор, което е много повече от интелигентните договори на Ethereum.

Подобни статии

Как да напиша и публикувам сам първата си книга?

Как да напиша и публикувам сам първата си книга?

Александър Кондов разказва за историята на написването и разпространяването на трите си книги. Споделя информация от кухнята и дава практични съвети за това как да поемем контрол върху творческия и търговския процес

Не подценявайте тези 4 риска при дистанционна работа

Не подценявайте тези 4 риска при дистанционна работа

В последните години дистанционната работа се превърна в нещо обичайно за служителите на много организации и макар, че предлага редица удобства и гъвкавост, не трябва да забравяме, че тя също е свързана и с множество рискове за сигурността.

За Startup Factory:

Startup Factory logo

Startup Factory e сдружение с нестопанска цел, което работи от 2015 година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на младежи и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в България. През 2022 г. организацията създаде платформа с видео обучения, записи от уебинари и много безплатни ресурси в помощ на всеки, който желае да повишава квалификацията си самостоятелно откъдето и когато пожелае. 

ИСКАШ ЛИ ДА РАЗБИРАШ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ ПРЕДИ ВСЕКИ ДРУГ?

Запиши се за месечния ни бюлетин и ще научаваш всичко първи: събития, обучения, новини и възможности.