fbpx
Share

Интересува ли ви дигиталният свят? Как работи той и как да се възползвате от необятните възможности, които предлага?

Включете се в нашите обучения за развитие на дигитални умения. Научете как работят компютрите, създайте първите си уеб страници и визуални материали с привличащ окото дизайн. 

Студенти, ученици и работещи ще имат възможност да повишат своята квалификация в сферата на най-новите дигитални технологии. Уеб програмиране за начинаещи и Дизайн на визуални материали за начинаещи са първите от серията обучения, които организираме по Програмата за развитие на дигитална и предприемачески умения.

Обученията са със силна практическа насоченост и възможност за индивидуално менторство при работа по лични проекти. Всички участници от Русе ще имат възможност за безплатна консултация и помощ в разработването на тяхното конкретно задание.

Уеб програмиране за начинаещи с езиците HTML, CSS и JavaScript

Курсовете по уеб програмиране са подходящи както за старт на бъдещи разработчици, така и за специалисти с различни професии – дизайнери, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и други, за които умението да пишат и да разбират код, ще подобри представянето в кариерата.

Студентите също могат да добавят уменията по уеб програмиране към своята автобиография, за да бъдат напълно адекватни към съвременния пазар на труда.

Курсовете по Уеб програмиране са добра основа, чрез която може да се задълбочи изучаването или лесно да се премине към друг програмен език, за тези, които желаят да се развиват като разработчици.

Достатъчно добра база са също за всеки друг специалист, който ще може осъзнато да се ориентира в кода на интернет страниците, да ги редактира и администрира.

Учениците ще усвоят най-важните принципи при създаването на интернет страници, като същевременно ще изградят и логическо мислене.

Дизайн на визуални материали за начинаещи с Adobe Photoshop 

Обучението по графичен дизайн на изображения за уеб и принт изгражда базови умения за създаване на визуална композиция.  Усвояват се основните стъпки в творческия дизайн-процес. Включено е и въведение в използването на софтуера за редактиране на цифрови изображения Photoshop, което помага и при работа с други по-опростени програми за създаване на дизайн като Canva.

Участниците ще се научат да представят в интернет пространството по-категорично идеите си и да създават визуални материали, които вълнуват и ангажират зрителя.

Обучението служи и като добра отправна точка, чрез която желаещите да задълбочат познанията си в областта на визуалната естетика и лесно да преминат към обучение в друга сфера на дизайна.

Подходящо е и за студенти за допълване на палитрата с умения, както и за ученици, които се готвят да се насочат към визуалните професии.

Специалисти в различни други сфери, на които липсват специфични умения за визуално презентиране на идеи в онлайн пространството, могат да се усъвършенстват и подобрят самочуствието си.

  Защо са необходими умения в дигиталната сфера?

  • Технологиите променят света всекидневно. Не можем да си позволим да сме неграмотни по отношение на тях.
  • Често се прилагат модерни технологични решения, които улесняват работата на хората и увеличават продуктивността им. Можем да ги ползваме само ако имаме базови умения, а впоследствие усвоим специфичните.
  • Младежите трябва да са адекватно подготвени за бъдещите им работни задължения. Конкуренцията вече е глобална – дистанционната работа създава условия за това.
  • На служителите и собствениците на компании се налага да се адаптират към бързо променящите се изисквания.  Преминаването на всеки бизнес в онлайн среда е вече задължително, а не пожелателно.

   Курсовете за развитие на дигитални умения стартират с първите групи от 30 октомври

   Уеб програмиране за начинаещи – всяка събота по 4 часа (продължителност – 8 седмици)

   Дизайн на визуални материали за начинаещи – всяка събота по 2 часа (продължителност – 8 седмици)

   За обученията не се изисква предварителна подготовка. Участниците се запознават с основата на технологиите (програмиране или дизайн), а всеки който желае допълнително развитие, ще получи индивидуална подкрепа за лични проекти и възможност да започне следващо ниво за напреднали.

   Формата за регистрация е вече отворена. Запазете своето място още сега.

   Програма за развитие на дигитални и предприемачески умения на Startup Factory

   Програмата включва серия от обучения в три направления: ПРОГРАМИРАНЕ, ДИЗАЙН и ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. През учебната 2021/2022 сме предвидили също и работилници в областта на най-новите децентрализирани технологии и блокчейн, както и лекции по други актуални теми от дигиталния и предприемачески свят. 

   Програмата се провежда за трета поредна година, като настоящото издание се осъществява по проект „Развитие на дигитални и предприемачески умения в Русе и региона“ с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

   До сега от Програмата за развитие на дигиталните умения на Startup Factory се възползваха десетки собственици на малък бизнес, мениджъри, фрийлансъри, студенти и ученици от Русе и страната. Придобитите умения помогнаха за развитието на техните онлайн магазини и частен бизнес, за професионална ориентация и натрупване на портфолио на ученици и студенти, за стартиране на малки проекти и привличане на първите клиенти на практикуващите свободни професии.

   Вижте отзиви от участници в курсовете и повече информация как протекоха Второто издание на програмата и Първото пилотно издание.

    

   Как помагат нашите обучения за развитие на дигитални умения?

   Участниците натрупват опит с дигиталните технологии и най-често използваните софтуерни инструменти и програми. Подобряват своите умения и започват да изпълняват конкретни проекти – създават лични уеб сайтове или дизайн на визуални материали за интернет или печат. Някои от тях се ориентират за професионално развитие в областта на обещаващите успех нови технологии. Други прилагат знанията си за прехвърляне на бизнеса си в онлайн среда.

   Обученията през сезон 2021/2022 включват и нова възможност: помощ в индивидуалните проекти на участниците. Всеки участник от Русе, включил се в обученията, може да получи менторство от лектора при разработването на лична задача.

   Предимство за участие в курсовете имат живеещите в Русе, региона и по-малките населени места.

   Сдружение Startup Factory осъществява обученията по проект „Развитие на дигитални и предприемачески умения в Русе и региона“ с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

   Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на сдружение Startup Factory и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ или нейните партньори.

   Америка за България - партньори на StartupFactory

   Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

   Фондацията е плод на успеха на Българо- американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: us4bg.org

   Лого БФЖ

   Startup Factory e организация с нестопанска цел, която работи активно вече шеста година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици, студенти и възрастни от Русе и региона. Организираме обучения и тематични събития в три направления: ПРОГРАМИРАНЕ, ДИЗАЙН и ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. Популяризираме възможностите, които предоставят децентрализираните технологии и БЛОКЧЕЙН и тяхното приложение в бизнеса. Предоставяме обучителни ресурси и свободни за ползване инструменти.

   Не пропускай информация за нашите събития и обучения.

   АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

   и веднага ще получиш две свободни за сваляне електронни книжки на тема МАРКЕТИНГ & БЛОКЧЕЙН