fbpx
Share

Курсът „Започни развитието си като UI дизайнер“ ще ви даде основни практически умения в областта на User Interface дизайна (потребителския интерфейс).

Ще разгледаме практически подход за изграждане на уеб дизайн, ориентиран към нуждите на конкретна целева група потребители.

Ще представим процеса на създаване на ефективно потребителско изживяване, фокусирано върху нуждите на крайния потребител. 

Какво е UI дизайн или потребителски интерфейс?

Потребителският интерфейс е графичното оформление и визията на (уеб) продуктите, вкл. бутоните, текста, изображенията и всички останали елементи, с които потребителят си взаимодейства.

UI дизайнерът създава потребителския интерфейс и решава как да изглежда продукта или уеб приложението.

UI дизайнът има решаващо значение уеб приложенията да са привлекателни, визуално стимулиращи и тематизирани по подходящ начин, за да отговарят на нуждите на потребителите. Всеки един визуален елемент трябва да бъде обединен, както естетически, така и по предназначение.

Какво ще науча в курса „Започни развитието си като UI дизайнер“?

Участниците ще се запознаят с основните визуални принципи и работни елементи при изграждане на потребителска среда в уеб пространството.

Ще усвоят практически умения в създаването на авторска дизайн система и ще разработят прототипи на професионалния софтуер Adobe XD по свой проект.

Adobe XD e безплатен за индивидуална употреба и е мощен дизайн инструмент от ново поколение, даващ неограничени възможности в изграждането на UI/UX творчески решения. 

Кой може да се включи в курса „Започни развитието си като UI дизайнер“? 

Курсът е предназначен за хора без опит и начинаещи в създаването на графичен и уеб дизайн.

Обучението е за всички, желаещи да се запознаят с водещите съвременни практики при създаването на ефективен потребителски интерфейс.

В курса няма да бъде разглеждано frontend програмиране и изграждане на страници. Ако проявявате интерес към HTML, CSS, JavaScript, разгледайте курсовете на Startup Factory в категория ПРОГРАМИРАНЕ.

* За целите на ефективни упражнения, необходимо е участниците в курса да имат инсталиран софтуера Adobe XD, наличен и за безплатно ползване в Starter Plan.

Преподавател: Боян Петков

Боян Петков е основен лектор в направление дизайн на Startup Factory. Води обучението по Основи на графичния дизайн с три издания в рамките на последните 2 години.

В курсовете си той отлично съчетава теорията на графичния дизайн с упражнения за овладяване на практически умения. Дизайнерът споделя множество допълнителни ресурси и материали, дава полезни насоки за развиване на критично творческо мислене.

График на провеждане и такса участие

Обучението е едномесечно и ще се проведе онлайн през платформата zoom в 4 отделни сесии, с продължителност по час и половина.

Начало: 15 май 2021 г. Край: 5 юни 2021г.

График: събота, от 14.30 до 16.00 ч.

Такса за участие в курса: 70 лв

Таксата е субсидирана от Фондация „Америка за България“.

Искам да се включа

Какво казват нашите курсисти?

В Основи на графичния дизайн получих ценни съвети как да комбинирам цветове, форми, как да постигам баланс в посланията си. Харесаха ми и обсъжданията на проектите ни с преподавателя – това ми помогна много да откривам грешките си в уеб проектите си. 

Ана

В курса по дизайн бях впечатлена от изготвените презентации и личния опит на водещия на курса, неговият опит и примери. Самите практически задачи бяха прегледани от него и той имаше предложения за подобрение на практическото домашно, което ме мотивираше да направя повече практически проекти за оценка. По време на практиката лектора даде добри основни уроци и помагаше на всеки, който имаше нужда от допълнително внимание.

Петя

Искрено благодаря на Боби за неизчерпаемата енергия да ни покаже толкова много неща в Курса Основи на графичния дизайн! Дълго ще гледам отново и отново лекциите, защото са пълни с полезни умения и идеи. 

Зиба

Прочетете още: Приключиха курсовете по Графичен дизайн и Дигитално рисуване

Още отзиви за обученията на Startup Factory в Твоето мнение.бг

Искам да се включа

За въпроси телефон 0888 79 66 73

Повече за лектора:

Боян Петков е професионален дизайнер с над 15 годишен опит. Доктор по ергономия и промишлен дизайн. Има изследователски интереси в областта на музикалната визуализация и търсенето на синергия между физическия и дигиталния свят.

Специализирал дизайн в Австрия, Италия и Гърция. Обича работата в екип и участва в иновационни стартиращи бизнес проекти, прилагащи съвременни технологии в информационния дизайн.

Освен това работи на свободна практика по мултидисциплинарни проекти, разработка на мобилни приложения, уеб дизайн, продуктов дизайн, дизайн на опаковка, лого дизайн, графичен дизайн.

Вземете запис от проведения наскоро курс Основи на ефективната дигитална реклама. Ако се занимавате с реклама в социалните мрежи и Google, това обучение ще ви помогне да извлечете максимума от нея и да спестите излишни разходи.

–-

Лого Америка за БългарияОбученията за развитие на дигиталните умения на Startup Factory се осъществават с подкрепата на Фондация „Америка за България“

Вижте още курсове от Програмата за развитие на дигиталните умения


Startup Factory e сдружение в обществена полза, работещо активно вече шеста година за развиване на ключови дигитални умения на ученици и възрастни, както и за подпомагане на предприемаческата екосистема в България.