fbpx
Share

Гледайте запис на 1-часовата лекция на тема „Modern Identity Security Platforms“.

Лекторът Иван Пепелов представя въвеждащи понятия в киберсигурността и основите на системите за управление на дигитална самоличност (Identity Management).

Видеото ще ви запознае със съставните части на тези системи, а именно Управление и Администрация на Дигиталната Самоличност, Управление на Достъп и Управление на привилегирования Достъп, и как те работят заедно, за да формират платформа за сигурност чрез дигитална самоличност.

Информацията е представена като за начинаещи в сферата на информационната сигурност.

Видеото представлява запис на лекцията, проведена в Русенски университет „Ангел Кънчев“ на 5 март, 2024г. 

Събитието бе организирано в партньорство с катедра „Компютърни системи и технологии“ към Русенски университет и компания IDVKM и е част от серията инициативи, които имат за цел да подобрят уменията на служителите на организациите на гражданското общество в областта на информационната сигурност.

Още материали по темата ще откриете в специализираната ни рубрика Киберсигурност.

За лектора:

Емилиян ЕневИван Пепелов е опитен IT специалист със силен фокус върху Немскоговорящите страни в Европа. Той е експерт по сигурността с над 10 години опит в управлението и администрирането на самоличността, управлението на достъпа и управлението на привилегирован достъп. Освен това той е (Agile) професионалист по управление на проекти и обучител по меки умения. От 2021 е CEO на IDVKM – сертифициран имплементатор в областта на Identity Management

 

EU Logo
Настоящата публикация е създадена от екипа на сдружение Startup Factory в рамките на проект InfoSec Skills+, който се реализира с финансовата подкрепа на Transatlantic Foundation по проект PROTEUS, съфинансиран от Европейския съюз. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на сдружение Startup Factory и не отразяват непременно вижданията на Европейския съюз или Европейската изпълнителна агенция по образование и култура. Европейският съюз и представляващият орган не могат да носят отговорност за тях.

Подобни статии

За Startup Factory:

Startup Factory logo

Startup Factory e сдружение с нестопанска цел, което работи от 2015 година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на младежи и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в България. През 2022 г. организацията създаде платформа с видео обучения, записи от уебинари и много безплатни ресурси в помощ на всеки, който желае да повишава квалификацията си самостоятелно откъдето и когато пожелае. 

ИСКАШ ЛИ ДА РАЗБИРАШ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ ПРЕДИ ВСЕКИ ДРУГ?

Запиши се за месечния ни бюлетин и ще научаваш всичко първи: събития, обучения, новини и възможности.