fbpx
Share

Представяме ви Хайрабед Агопов – млад човек от арменски произход, който избира YouTube, за да засегне различни теми от България и света чрез видеата си.

Студент е в Технически университет – София със специалност „Информатика и софтуерни науки“. В канала си, Hairo, има три предавания – 601News, Хайро се сърди и Шоуто на Хайро.

 

Предаването 601 News има чисто информативен характер.

По думите му, много от официалните медии (не само в България) представят няколко основни новини, за сметка на много други, които остават в сянка.

Затова той решава да отрази и тези, които рядко се публикуват в медийното пространство. Те варират по степен на сериозност от въпроса за окончателното спиране на социалната мрежа TiKTok в САЩ през 2020 години до войната от същата година между Армения и Азербайджан.

 

 

В Хайро се сърди дава мнението си по теми, които „засягат всеки един от нас“.

 

Сред тях са: темата за образованието в училище; темата за свободата на словото в България; темата за политическите избори.

В тази част от канала си той изразява мнението си като млад и буден гражданин, който е наясно с проблемите на своето време.

Предаването Шоуто на Хайро има хумористична цел.

 

В него Хайрабед осмива определени обществени явления, обществени пороци, типове поведение и случки от ежедневието.

През призмата на смеха подтиква към евентуалното им коригиране.

Чуйте интервюто на Михаела Георгиева с Хайро в звуковия файл:

 

Михаела е доброволец в Startup Factory през лятото на 2021г. Тя е граждански активна личност, която се вълнува от темата за съвременното образование. Иска да бъде част от промяната и смята, че мястото на младия творец определено не е сред „масата“, но е сред хората. Повече за нея научете в интервюто.

Ако и ти си граждански активна личност, търсиш работно пространство, контакти с интересни хора или участие в събития и обучения, които променят?

Къщата на гражданските организации в Русе е мястото, където ще намериш всичко под един покрив.

Научи повече

Не пропускай информация за събитията и обученията на

Startup Factory

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

и веднага ще получиш две свободни за сваляне електронни книжки на тема МАРКЕТИНГ & БЛОКЧЕЙН

Лого БФЖ

Startup Factory e сдружение в обществена полза, регистрирано в Русе. Екипът работи активно вече шеста година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици и възрастни от цялата страна. От лятото на 2021 г. сдружението отвори вратите на Къщата на гражданските организации в Русе – споделено място, което събира граждански активни хора и НПО от региона.