fbpx
Share

Ния Неделчева е ученичка в 12-ти клас в МГ „Баба Тонка“, Русе. Тя се занимава с различни дейности и има богата палитра от интереси. Граждански активна е в много сфери от обществения живот. Вярва в потенциала и силата на младите хора.

В момента е председател на Младежки парламент – Русе към Общински младежки дом – Русе. Там тя има възможност да се занимава с редица доброволчески инициативи в целия град. Стремежът да бъдат „гласът на младите хора в Русе“, е това, което води Ния и нейния екип към успех. Дейностите, организирани от Младежки парламент, се провеждат и на живо, и в онлайн среда.

Младата активистка е любителка на българското народно творчество. Част е от танцов ансамбъл „Зорница“. Смята, че в напоследък се наблюдава „възраждане“ към интереса по отношение на фолклора.

Ния е и част от учебната компания KafEco, за която може да научите повече в материала с гост Миряна Иванова„Да напишеш своя успех с азбуката на предприемачеството“. Двете момичета се впускат в света на предприемачеството с много вътрешна мотивация, ентусиазъм и желание за работа. По тази причина проектът им получава голямо обществено признание и има множество награди.

Миряна Иванова и Ния Неделчева имат своя принос към Startup Factory. През 2016 година те са лектори на курса “Работа с Google инструменти”, който има за цел да повиши дигиталната грамотност на учителите. Така те имат възможност да влязат в обувките на учителите и да добият ценен житейски опит.

Повече за това как тя успява да разгърне пълния си потенциал и да бъде пример за съвременен будител, може да научите в звуковия файл:

 

Интервюто подготви: Михаела Георгиева

Михаела Георгиева е стажант в Startup Factory от септември 2021г. 

Тя е граждански активна личност, която се вълнува от темата за съвременното образование. Иска да бъде част от промяната и смята, че мястото на младия творец определено не е сред „масата“, но е сред хората. Повече за нея научете в интервюто.

Вижте последните интервюта, които Михаела специално подготви за аудиторията на Startup Factory:

Мария Георгиева – ученичката, която попада в определението „всестранно развита личност“ [аудио]

Да изцериш себе си и околните чрез обектива на камерата [аудио]

и още..

Ако и ти си граждански активна личност, търсиш контакти с интересни личности и участие в събития и обучения, които променят?

Къщата на гражданските организации в Русе е мястото, където ще намериш всичко под един покрив.

Научи повече

Лого БФЖ

Startup Factory e сдружение в обществена полза, регистрирано в Русе. Екипът работи активно вече шеста година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици и възрастни от цялата страна. От лятото на 2021 г. сдружението отвори вратите на Къщата на гражданските организации в Русе – споделено място, което събира граждански активни хора и НПО от региона.