fbpx
Share

Приключи обучителната програма по предприемачество за жени на Startup Factory. Тове е третото издание на най-харесваното обучение на организацията.

Обучението вдъхновява и мотивира стартиращите предприемачи да извървят трудния път, за да достигнат до успеха. Разкрива им основополагащи принципи в бизнеса и насоки за работа по утвърдени методологии, използвани от най-успешните съвременни лидери.

Обучението по предприемачество за жени тази година се проведе изцяло онлайн, което позволи на дами от цялата страна, както и на българки, живещи в чужбина, да се включат на живо във всяка една от лекциите.

Успешно завършиха над 40 дами, като голяма част от тях вече развиват свои собствени бизнес проекти. Поздравления за куража, упоритостта и решимостта на тези участнички.

Какви бяха основните теми в Обучителната програма по предприемачество за жени?

 • Развиване на концепция за дигитален продукт или онлайн проект
 • Валидиране на идеята на ранен етап
 • Позициониране на продукта на пазара
 • Разработване на маркетингова стратегия
 • Управляване на отношенията в екипа
 • Източници на финансиране
 • Защита на интелектуалната собственост
 • Канали за дистрибуция
 • Стратегии за монетизация и иновативен бизнес модел
 • Ключови партньорства.и т.н.

Участничките изучаваха още:

 • Методологията, която помага при създаването на стойност за клиента и намалява броя на потенциалните грешки.
 • Важни метрики, които всеки мениджър трябва да следи
 • Структура на презентация пред инвеститори
 • Финансови инструменти и възможности за акселератори и инкубатори
 • Методи за преодоляване на трудностите при управление на бизнес в дигиталния среда

Ние вярваме, че предприемачите трябва непрекъснато да развиват уменията си – да четат или слушат книги. Да следят онлайн издания и блогове на авторитетни личности. Да се стремят винаги да бъдат информирани за новостите.

Предложихме множество допълнителни материали и ресурси, полезни инструменти, които биха били от полза за дамите в дългосрочен аспект.

Създаде се една подкрепяща общност от дами, които заедно по-лесно да преодоляват трудностите и да постигат повече в света на предприемачеството и стартиращия бизнес.

Всички дами успешно завършили обучението, получиха Удостоверение, регистрирано на блокчейн от компанията Recheck, със защитена автентичност и дата на издаване.

Фокусът на програмата бе онлайн бизнес с глобална насоченост.

Но принципите са общовалидни и от полза и за всеки традиционен бизнес проект.

Много ви благодаря, времето с вас беше много ценно за мен – даде ми нова насока на мисълта! Наистина моите планове са свързани с градинарството и не са високотехнологични, но промяната в начина на преценка на ситуацията, поглеждането отстрани и планирането в перспектива, са неща, които съм сигурна, че ми помогнат и в моята сфера!

участничка в обучението

Лекторът синтезира наученото от годините предприемачески опит с дигиталните технологии. Както и от всички обучения и акселераторски програми, в които е участвал. Той представи материала разбираемо и на достъпен език, с много примери и казуси от съвременната стартъп среда.

Вижте още: Обучителна програма по предприемачество за жени – първа лекция

Програма по предприемачество

За да упражнят теорията и приложат наученота на практика, участничките работиха по своите идеи като разработиха бизнес моделите си по методологията CANVAS, стойностните си предложения (value proposition), стъпките на своите маркетингови стратегии и описаха основните метрики, които ще следят.

Менторите от екипа помогнаха на участничките с обратна връзка, индивидуални онлайн срещи и консулатции по телефона и имейла.

Виртуалният формат на програмата предлага много възможности за обучение, ангажиране и разговори с участниците.

По този начин се създаде възможност да се включат жени от отдалечени населени места, както и от чужбина. Те се възполваха максимално и оцениха програмата и лекторите отлично.

Споделено от участничките в програмата по предприемачество за жени:

Искам да благодаря за прекрасния и съдържателен курс, който организирахте. Всичко беше супер, от организацията, до нещата които се представиха и обсъждаха. Пожелавам ви и занапред успех във всяко начинание.

Много благодаря за цялостното отношение и професионализъм по време на обучението. Беше страхотно – много се радвам, че се включих!

Искрено благодаря, че ме включихте. Всичко казано и показано е невероятно полезно, поднесено синтезирано и с препратки към допълнителни материали, в случай че искам(е) да прочетем/научим повече.

Вижте още:

Интервюта с участнички в Обучителната програма по предприемачество за жени:

Среща с Женя Димитрова – дигитален предприемач, създател на онлайн платформа

Симана Марковска за дигиталните технологии в туризма

Благодарим за всяка една проведена среща и всяка отделена от вашето време минута за нас. Благодарение на тези срещи придобихме увереност, но и решителност да следваме съветът на Емо, че всяко действие дори минимално или грешно е по-добре от бездействие. 

Емо, продължавай да общуваш с тази отдаденост и мотивация, защото с тях може да дадеш точния тласък в точното време на хора, които имат нужда от това!

Теди, сърдечно багодарим за вниманието, предоставените материали, добрата администрация и „разчупването на ледовете“ в началото на всяка среща!

Горди сме, че нашата упоритост доведе до реални резултати.

Курсът ми беше много полезен и определено ме предизвика да изляза извън зоната си на комфорт.

Благодаря за споделените знания, опит и отдаденост по време на курса, изпратените материали и създадената общност.

Вижте още отзиви от участничките

Обучителната програма по предприемачество насърчи участничките да си помагат взаимно.

В духа на обсъжданото по време на лекциите, участничка в обучението предложи на останалите дами в групата безплатна правна помощ. Организирахме безплатен Правен семинар за стартиращи предприемачи, който предизвика голям интерес.

По време на събитието бяха разгледани някои от най-често срещаните грешки при стартиране на бизнес на база над 20 годишния опит на адвокатите от кантора Миланова и партньори.

Сдружение Startup Factory провежда за трети път обучителна програма по предприемачество. Вижте отзиви от предишните издания:

С много положителни отзиви приключи онлайн обучението за млади предприемачи

Приключи първата програма в Русе за развитие на ключови дигитални умения


Обучителната програма по предприемачество за жени януари-март 2021 е финансирана от Български фонд за жените.  

Български фонд за жените (БФЖ) е единствената българска организация, която подкрепя  местни неправителствени организации (НПО), работещи по правата на жените за постигане на реалната им равнопоставеност във всички сфери на обществения живот и за премахване на всяка форма на дискриминация.

Startup Factory e сдружение в обществена полза, регистрирано в Русе. Екипът работи активно вече шеста година за развиване на ключови дигитални умения на ученици и възрастни в цялата страна. Подпомага предприемаческата екосистема в България с различни инициативи, обучения и менторство.