fbpx
Share

Startup Factory навърши 8 години!

Благодарим ви за доверието и партньорството, приятели!

През изминалите години над 3000 човека се включиха в нашите инициативи, курсове и хакатони. Стотици дигитални проекти и прототипи бяха разработени. Десетките обучителни курсове помогнаха на деца, младежи и възрастни от цяла България ускорено да развият своите умения.

Осем години в областта на дигиталните технологии и предприемачеството са един сериозен и значим период. Благодарим ви, че сте с нас!

Startup Factory е сдружение в обществена полза, създадено в Русе през март 2015 от група млади предприемачи, работещи в ИТ сектора. 

Ядрото на екипа постепенно се оформи около ентусиасти като Емилиян Енев, Вихрен Ганев, Мартин Панайотов и Ивайло Шолеков.

Това, което обединява всички, е готовността ни да подкрепяме хората, желаещи да развиват своите дигитални умения и да стартират свой собствен бизнес.

Още през 2015 година Startup Factory отвори първото споделено работно пространство извън София и екипът ни започна да организира различни събития. Съвместно с Русенски Университет осъществихме първите състезания по програмиране в града, т.нар. хакатони. Същата година Startup Factory започна първите безплатни курсове по програмиране в Русе и организира множество уъркшопи, презентации и други събития.

Сред най-амбициозните проекти през следващите години беше националната серия от хакатони CODE4TECH – състезания по програмиране в големите градове на България: Шумен, Хасково, Велико Търново, Варна и други.

През последните години вниманието ни е фокусирано върху развитието на умения. Създадохме програма за развитие на дигитални и предприемачески умения, чието четвърто издание ще приключи това лято. Така успяхме да помогнем на стотици младежи от Русе да направят първите си стъпки в различни дигитални науки. Десетки служители, фрийлансъри и стартиращи предприемачи от цялата страна започнаха да развиват своите цифрови и бизнес умения чрез серия от онлайн обучения и предварително записани видео курсове.

Граждански активните хора от региона са малко, а нашата цел е те да растат и да успяват в борбата си за смислени каузи. Помогнахме на десетина неформални групи в Русе да регистрират своите НПО организации и да организират дейността си.

На последно място, но не и по важност, помощта ни към украинските бежанци в Русе бе една от основните ни задачи през последната година. Организирахме курсове по български език, както и други инициативи за интегриране и подкрепа на украинците за включване в образователната система, търсенето, намирането и започването на работа. 

Големите събития като хакатони и конференции са нещо, което събира общността от съмишленици и мотивира и привлича нови хора към общността. Можем да се похвалим с по няколко регионални и дори национални инициативи всяка година. Блокчейн конференцията, която организирахме през 2021 г бе едно подобно събитие с международно участие и фокус върху публичния сектор.

Това не е всичко. Пропускаме много. Но вече гледаме в бъдещето, а то е дори още по-обещаващо!

В началото на 2022 година, екипът на Startup Factory създадe специализирана платформа с видео обучения, записи от уебинари и много безплатни ресурси, които да ви помогнат да развивате своите дигитални и предприемачески умения.

Вижте най-актуалните от тях:

УЧИ КОГАТО И КЪДЕТО ПОЖЕЛАЕШ

Startup Factory logo

Startup Factory e организация с нестопанска цел, която работи вече осма година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици, студенти и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в региона. Екипът организира обучения и тематични събития в три направления: ПРОГРАМИРАНЕДИЗАЙН и ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. Популяризира активно възможностите, които предоставят децентрализираните технологии и БЛОКЧЕЙН и тяхното приложение в бизнеса. 

ИСКАШ ЛИ ДА РАЗБИРАШ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ ПРЕДИ ВСЕКИ ДРУГ?

Запиши се за месечния ни бюлетин и ще научаваш всичко първи: събития, обучения, новини и възможности.