fbpx
Share

Представяме ви фотографката Катрин Христова – жената зад кадър към каузата за 20-годишния писател Иво Христов, който от 12-годишен се бори с Неврофиброматоза тип 2 (доброкачествени тумори на главен и гръбначен мозък).

Преди време, Катрин има нужда да направи нещо, с което да излекува собствената си душа, след изпадане в дълбока емоционална криза.

Търсейки себе си, тя решава да се срещне с хора от нулева детска възраст до 101 години.

Целта ѝ е да проследи личностното развитие на човека през годините.

Всяка фотография отразява една лична човешка история. Като снима само ръцете на хората, тя се опитва да достигне до душите им и до най-искрените им желания.

Фотокнигата има за цел да провокира зрителя, като го накара да потърси дълбоко в себе си отговора на вечния въпрос – „Кой съм аз?“.

Точно в момента, в който осъществява своята мечта и е на върха на щастието си, осъзнава, че мечтите и успехът са още по-големи и значими, когато са споделени с човек, нуждаещ се от подкрепа и разбиране, за да продължи напред.

Тогава съдбата преплита пътя ѝ с Иво Христов и тя веднага решава, че иска да му подари своята мечта.

Всички приходи от продажбата на книгата ѝ отиват за лечението на талантливия автор, който има зад гърба си 9 издадени книги и 9 извършени операции.

 

Катрин и Иво

През месец април тази година, Катрин снима клип с Иво Христов, в който разкрива кой е човекът, който стои зад писателя. По този начин едновременно се разпространява каузата за младия творец и се представя красотата на човешкия дух през обектива на камерата.

Посланието на клипа е свързано не само с очаквана помощ за лечението на Иво, но и с идеята хората да не спират да се борят и да реализират пълния си потенциал.

Повече за Катрин и нейната дейност, може да чуете в аудио файла:

 

Вижте една малка част от фотографиите на Катрин:

Може да подкрепите Иво Христов по следните няколко начина:

  • Като изпратите SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777 на цената на 1 лв.;
  • Чрез превод в дарителската му банкова сметка: POSTBANK BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов;
  • Чрез дарение в Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com – Иво Христов;
  • Чрез закупуване на някоя от неговите книги – https://www.ozone.bg/author-ivo-hristov/;
  • Чрез закупуване на фотокнигата Кой съм аз на минимална стойност 35 лв.

Михаела Георгиева е стажант в Startup Factory от септември 2021г. 

Тя е граждански активна личност, която се вълнува от темата за съвременното образование. Иска да бъде част от промяната и смята, че мястото на младия творец определено не е сред „масата“, но е сред хората. Повече за нея научете в интервюто.

Вижте последните интервюта, които Михаела специално подготви за аудиторията на Startup Factory:

Графичният дизайн като хоби и бъдеща професия [аудио]

Русенската писателка Мирая Гешева за предприемачеството [аудио]

Размисли за образованието – разговор с Иван Господинов [аудио]

и още..

Ако и ти си граждански активна личност, търсиш контакти с интересни личности и участие в събития и обучения, които променят?

Къщата на гражданските организации в Русе е мястото, където ще намериш всичко под един покрив.

Научи повече

Лого БФЖ

Startup Factory e сдружение в обществена полза, регистрирано в Русе. Екипът работи активно вече шеста година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици и възрастни от цялата страна. От лятото на 2021 г. сдружението отвори вратите на Къщата на гражданските организации в Русе – споделено място, което събира граждански активни хора и НПО от региона.