fbpx
Share

Представяме ви русенеца Николай Димитров – носител на наградата „Талант на десетилетието 2020“ в категория „Изкуство“ на фондация „Енчо Керязов“.

 

Той е възпитаник на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе. Предстои му да бъде студент в трета година специалност Класическо пиано. Обучава се в Консерватория „Принц Клаус“- Грьонинген, Нидерландия, в класа на проф. Пол Комен.

Николай се занимава както с композиране на собствени творби, най-вече в областта на съвременната класическа академична музика, така и с професионална подготовка на нотен материал (музикална нотация и гравиране). Сред творчеството му има и значителен брой джаз композиции.

Музикантът е свирил многократно и пред българска, и пред чуждестранна публика. Концертните му участия са солови, с камерни ансамбли, и с оркестър. Участвал е в много майсторски класове.

Въпреки че неговото изкуство предполага предимно изпълнение на живо, той решава да създаде и канал в YouTube – Nikolay Dimitrov. За него това е още един начин музиката му да достигне до повече хора.

 

Чуйте интервюто на Михаела Георгиева с Николай Димитров в звуковия файл:

 

 

Михаела Георгиева е доброволец в Startup Factory през лятото на 2021г. Тя е граждански активна личност, която се вълнува от темата за съвременното образование. Иска да бъде част от промяната и смята, че мястото на младия творец определено не е сред „масата“, но е сред хората. Повече за нея научете в интервюто.

Ако и ти си граждански активна личност, търсиш работно пространство, контакти с интересни хора или участие в събития и обучения, които променят?

Къщата на гражданските организации в Русе е мястото, където ще намериш всичко под един покрив.

Научи повече

Не пропускай информация за събитията и обученията на

Startup Factory

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

и веднага ще получиш две свободни за сваляне електронни книжки на тема МАРКЕТИНГ & БЛОКЧЕЙН

Лого БФЖ

Startup Factory e сдружение в обществена полза, регистрирано в Русе. Екипът работи активно вече шеста година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици и възрастни от цялата страна. От лятото на 2021 г. сдружението отвори вратите на Къщата на гражданските организации в Русе – споделено място, което събира граждански активни хора и НПО от региона.