fbpx
Share

Русенецът Кристиян Юлзари е най-активният автор и авторът с най-много журналистически награди в младежката медия sCOOL Media.

Темите, които са му най-интересни на този етап, са тези за младежката политика и образованието. Голяма част от материалите му засягат именно тях.

sCOOL Media e национална платформа за ученическа журналистика, в която гимназисти между 8-ми и 12-ти клас създават медийно съдържание. По този начин имат възможност да пишат за „проблеми, които ги вълнуват пряко“. Редакторите в ученическата медия са професионални журналисти.

За него от изключителна важност е медийната грамотност на младите хора, която все още не е достатъчно застъпена в образователната система. По думите му, голяма част от връстниците му нямат необходимите умения за разпознаване на фалшивите новини и дезинформацията. По тази причина те не могат да се ориентират правилно в информационния поток, който ежедневно ги залива.

Кристиян е и доброволец в сдружението „Възможности без граници“неправителствена организация, чиито основни цели са активна работа по младежки проекти, дейности и инициативи за популяризиране на неформалното образование и за създаване на възможности за реализация на различните умения на младите хора.

Повече за Кристиян Юлзари може да научите в звуковия файл:

 

Интервюто подготви: Михаела Георгиева

Михаела Георгиева е стажант в Startup Factory от септември 2021г . 

Тя е граждански активна личност, която се вълнува от темата за съвременното образование. Иска да бъде част от промяната и смята, че мястото на младия творец определено не е сред „масата“, но е сред хората. Повече за нея научете в интервюто.

Вижте последните интервюта, които Михаела специално подготви за аудиторията на Startup Factory:

Константин Сапатупов и неговата кауза „Ученици за промяна“ [аудио]

Будителската дейност днес през погледа на Ния Неделчева [аудио]

Мария Георгиева – ученичката, която попада в определението „всестранно развита личност“ [аудио]

и още..

Лого БФЖ

Startup Factory e сдружение в обществена полза, регистрирано в Русе. Екипът работи активно вече шеста година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици и възрастни от цялата страна. От лятото на 2021 г. сдружението отвори вратите на Къщата на гражданските организации в Русе – споделено място, което събира граждански активни хора и НПО от региона.