fbpx
Share

Представяме ви русенката Мария Георгиева – ученичка в АЕГ „Гео Милев“, Русе, която е само десети клас, но вече има немалко успехи зад гърба си в различни сфери. Участва в различни клубове и инициативи, свързани с литература (по-конкретно – творческо писане), история, философия, дебати на английски език и други. Има редица награди в състезания от различен тип.

Мария има особен интерес към теми, засягащи образование, иновации, бедност, социално изключване, правата на децата, младежко участие и психично здраве. Стреми се да участва в дейности, свързани с тях, и на живо, и в онлайн среда.

Вследствие на своята активност, е изградила ценни умения като качествена координация при работа в екип, лидерски умения, умения за свободен и ясен изказ пред публика, бързо намиране и отсяване на необходима информация, изявяване на позиция, изслушване и интеграция на чужди идеи, а сравнително отскоро – умения в дигиталната среда.

Повече за това как тя успява да разгърне пълния си потенциал, може да научите в звуковия файл:

 

Интервюто подготви: Михаела Георгиева

Михаела Георгиева е стажант в Startup Factory от септември 2021г. 

Тя е граждански активна личност, която се вълнува от темата за съвременното образование. Иска да бъде част от промяната и смята, че мястото на младия творец определено не е сред „масата“, но е сред хората. Повече за нея научете в интервюто.

Вижте последните интервюта, които Михаела специално подготви за аудиторията на Startup Factory:

Да изцериш себе си и околните чрез обектива на камерата [аудио]

Графичният дизайн като хоби и бъдеща професия [аудио]

и още..

Ако и ти си граждански активна личност, търсиш контакти с интересни личности и участие в събития и обучения, които променят?

Къщата на гражданските организации в Русе е мястото, където ще намериш всичко под един покрив.

Научи повече

Лого БФЖ

Startup Factory e сдружение в обществена полза, регистрирано в Русе. Екипът работи активно вече шеста година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици и възрастни от цялата страна. От лятото на 2021 г. сдружението отвори вратите на Къщата на гражданските организации в Русе – споделено място, което събира граждански активни хора и НПО от региона.