fbpx
Share

Представяме ви Мирая Гешева – ученичка в 12-ти клас в АЕГ „Гео Милев“, Русе. По-позната на русенската общественост като младата писателка Мирая Гешева, която вече има зад гърба си две книги – Един почти истински свят и Между два свята.

Представяла е книгите си в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и пред деца в и извън Русе. Участвала е на първия и на втория „Десант на книгата“ в Русе. Промотира и разпространява книгите си както със собствени усилия, така и с помощта на своето семейство и приятели.

В десети клас Мирая трябва да избере своите профилиращи предмети, с които да продължи обучението си в гимназиален етап. Взема решение това да са предприемачество и информационни технологии, с идеята да подобри и развие основните лидерски умения, необходими за ръководене на екип от хора и някой ден в бъдеще – успешна компания.

От тогава до сега тя участва в различни събития, обучения и състезания, свързани с предприемачеството.

Повече за това как тя успява да съчетае литература и предприемачество може да разберете в звуковия файл:

 

Михаела Георгиева е стажант в Startup Factory от септември 2021г. Тя е граждански активна личност, която се вълнува от темата за съвременното образование. Иска да бъде част от промяната и смята, че мястото на младия творец определено не е сред „масата“, но е сред хората. Повече за нея научете в интервюто.

Вижте още от интервютата, които Михаела специално подготви за аудиторията на Startup Factory:

Размисли за образованието – разговор с Иван Господинов [аудио]

Интернет – този невероятен социален инструмент 

YouTube като прозорец към света [аудио интервю с Хайро]

Класическата музика като лек за душата на 21-ви век [аудио]

За добротворството от първо лице – среща с Богомила

Да напишеш своя успех с азбуката на предприемачеството [аудио]

Посланието на Тони Енчев към нашето „позаспало общество“ [аудио]

Ако и ти си граждански активна личност, търсиш работно пространство, контакти с интересни хора или участие в събития и обучения, които променят?

Къщата на гражданските организации в Русе е мястото, където ще намериш всичко под един покрив.

Научи повече

Не пропускай информация за събитията и обученията на

Startup Factory

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

и веднага ще получиш две свободни за сваляне електронни книжки на тема МАРКЕТИНГ & БЛОКЧЕЙН

Лого БФЖ

Startup Factory e сдружение в обществена полза, регистрирано в Русе. Екипът работи активно вече шеста година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици и възрастни от цялата страна. От лятото на 2021 г. сдружението отвори вратите на Къщата на гражданските организации в Русе – споделено място, което събира граждански активни хора и НПО от региона.