fbpx
Share

Представяме ви русенеца Тони Енчев – студент по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Тони има активна гражданска позиция по отношение на съхраняването на българското във всяко едно отношение.

Тази година той създава проекта „От НАС зависи“, който има за цел да събуди „чувството за гордост и памет в нашето позаспало общество“. Разпространява се предимно в социалните мрежи.

Първият епизод на проекта е посветен на 184-тата годишнина от рождението на Апостола на свободата. В първия епизод се представя изрисуването на образа на Васил Левски и изписването на неговите прословути думи „Дела трябват, а не думи“ на два от последните блокове в квартал „Захарна фабрика“ в Русе. Основната идея на проекта е епизодите да излизат в определен период от време, като всеки един от тях да е посветен на някой от българските национални герои.

 

Тони Енчев

Тони Енчев е и създател на бранда за дрехи с народни мотиви – ЮНАКЪ.

Така „съживява“ традицията и се опитва да намери нейното място и в 21-ви век. С дейността си младият човек иска да запали родолюбската искра в сърцата на българите и външно, и вътрешно.

 

Чуйте интервюто на Михаела Георгиева с Тони Енчев в звуковия файл:

 

Михаела Георгиева е доброволец в Startup Factory през лятото на 2021г. Тя е граждански активна личност, която се вълнува от темата за съвременното образование. Иска да бъде част от промяната и смята, че мястото на младия творец определено не е сред „масата“, но е сред хората. Повече за нея научете в интервюто.

Ако и ти си граждански активна личност, търсиш работно пространство, контакти с интересни хора или участие в събития и обучения, които променят?

Къщата на гражданските организации в Русе е мястото, където ще намериш всичко под един покрив.

Научи повече

Не пропускай информация за събитията и обученията на

Startup Factory

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

и веднага ще получиш две свободни за сваляне електронни книжки на тема МАРКЕТИНГ & БЛОКЧЕЙН

Лого БФЖ

Startup Factory e сдружение в обществена полза, регистрирано в Русе. Екипът работи активно вече шеста година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици и възрастни от цялата страна. От лятото на 2021 г. сдружението отвори вратите на Къщата на гражданските организации в Русе – споделено място, което събира граждански активни хора и НПО от региона.