fbpx
Share

Как се създава анимационен филм ?

Какво е нужно за едно яко видео в ютуб ?

Как са се проявявали снимките в миналото ?!

Всичко това може да разбереш, ако се впуснеш в майското кино приключение на гр. Русе с NIM animations и Startup Factory.

3 дни посветени на три уникални изкуства: Анимация, фoтография и телевизия и влогърство!

Ела и научи как се правят главозамайващи видеа!

Само на 6, 7 и 8 май! Кино училище за деца в гр. Русе!

Не изпускай възможността да станеш част от това незабравимо преживяване! Местата са само 12.

 

Кино училището е предназначено за деца от 8 до 13 години.

Период на провеждане:

6, 7 и 8 май 2022

Продължителност на занятията:

Целодневни, от 10 до 17 ч.

По време на заниманията по анимация ще запознаем децата с метода stop motion – децата сами ще измислят и заснемат свой кратък анимационен филм.

По време на заниманията в деня за телевизията и влогърство, ще научим децата как се прави видео репортаж – подходящ и за представяне в интернет пространството и телевизията.

В деня посветен на фотографията, децата ще научат повече за това как се правят добрите снимки и ще проявят собствени снимки на хартия с метод наречен cyanotype. 

 

ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ЩЕ ПОЛУЧАТ ГРАМОТА

ОБЩА ПРОЖЕКЦИЯ в края на училището

на всичко, създадено от децата

Такса участие:

80 лв

за включване в трите дни на Кино училището.

(или по 30 лв/ден за участие само 1 или 2 дни)

Startup Factory помага за развитието на ключови дигитални умения и компетенции
БОНУС: Създадените филмчета в деня за Анимация могат да участват в "Детска Киномания"- първият български детски филмов фестивал, за кино творчество, създадено само от деца!

ЗА ИНФОРМАЦИЯ: 0888 79 66 73

Обучението се осъществява по проект „Развитие на дигитални и предприемачески умения в Русе и региона“ с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Организатори

Startup Factory logo

Startup Factory e организация с нестопанска цел, която работи вече шеста година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици, студенти и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в региона. Екипът организира обучения и тематични събития в три направления: ПРОГРАМИРАНЕДИЗАЙН и ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. Популяризира активно възможностите, които предоставят децентрализираните технологии и БЛОКЧЕЙН и тяхното приложение в бизнеса. 

Nim animations

NIM Animations  е училище за кино и телевизия за деца. Предлага професионална среда, с помощта на която децата опознават професиите, свързани с киното, телевизията, влогърството, фотографията, анимацията и други сфери на аудиовизуалното изкуство.

NIM Animations е организатор на националния филмовия фестивал „Детска киномания“ за късометражни филми, създадени от деца, организиран съвместно с „Киномания“ и НДК.

Партньори

Америка за България - партньори на StartupFactory

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

Фондацията е плод на успеха на Българо- американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: us4bg.org.